Μπορεί να διανύουμε την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, αλλά οι αγρότες βιώνουν έναν πρόωρο «Γολγοθά», μιας και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Δευτέρα, δημοσιεύθηκε ο νόμος που δίνει στις εισπρακτικές και funds τα χρέη των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών προς τον ΕΦΚΑ.
Όπως τονίζει ο εργατολόγος και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, «η διάταξη – “όνειδος”, που αναθέτει σε ιδιώτες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές επαγγελματιών και αγροτών προς τον ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ, περιλαμβάνεται στο άρθρο 215 του ν. 5193/2025 (ΦΕΚ Α 56).
Παρόμοια διάταξη δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη!!
Χιλιάδες αγρότες και ελευθεροεπαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους!
Σημειώνουμε ότι:
-7 στους 10 επαγγελματίες-αγρότες χρωστούν στον ΕΦΚΑ
-Το συνολικό ύψος των οφειλών τους ανέρχεται στα 50 δις ευρώ
-300.000 επαγγελματίες και αγρότες αδυνατούν λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ να συνταξιοδοτηθούν!
Με το άρθρο 215 του ν. 5193/2025 του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος τιτλοφορείται “Ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις” και δημοσιεύθηκε σήμερα, ανατίθεται εφεξής η “εκτέλεση υπηρεσιών υποστηρικτικής φύσεως” για την είσπραξη των οφειλών των επαγγελματιών προς τον ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες.
Δείτε εδώ την διάταξη του άρθρου 215 του ν. 5193/2025 που θα φέρει πολλά δεινά στους αγρότες και τους επαγγελματίες το επόμενο διάστημα.:
Πηγή: thessalikigi.gr