Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία για την εθνική επέτειο της Κύπρου και τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959).
Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Αγωνισθέντων Ηρώων του Κυπριακού Αγώνα στη Λάρισα, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου.
Σε δηλώσεις του, ο Χρήστος Καπετάνος τόνισε τη σημασία του αγώνα της ΕΟΚΑ για την εθνική αυτοδιάθεση και την ιστορική του αξία για τον Ελληνισμό.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην χθεσινή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, να τιμάται από φέτος η 1η Απριλίου και στα ελληνικά σχολεία ως ημέρα μνήμης και επετείου για τον αγώνα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια απόφαση που ενισχύει την ιστορική γνώση και τη διατήρηση της εθνικής συνείδησης.
Ο Λαρισαίος Βουλευτής συνεχάρη τον Πρόεδρο των Κυπρίων της Λάρισας, Ντίνο Αυγουστή, για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη συνεχή του δράση στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της ελληνοκυπριακής συνεργασίας.