Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλους τους αγρότες, να συμμετέχουν μαζικά με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Κιλελέρ την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο χώρο του Μνημείου της θυσίας των κολίγων.
Για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, την ΠΕΜ, στις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους, το Κιλελέρ αποτελεί φάρο εξέγερσης, συλλογικής οργανωμένης δράσης και θυσιών, δεν είναι γιορτή, μνημόσυνο ή μια ευκαιρία να ακούσουμε υποκριτικά λόγια συμπάθειας όταν δεν δίνονται λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας ή μας αντιμετωπίζουν ως τρομοκράτες με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία.
Το Κιλελέρ στέλνει μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας όμως ταυτόχρονα και την ανυποχώρητη απόφαση μας να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην δημιουργηθούν τα νέα σύγχρονα τσιφλίκια και εμείς να γίνουμε οι σύγχρονοι κολίγοι – εργάτες γης σε αυτά τα τσιφλίκια.
Στέλνει μήνυμα οργάνωσης καθώς η εξέγερση του Κιλελέρ στηρίχτηκε στους πρώτους αγροτικούς συλλόγους της Θεσσαλίας που δημιουργήθηκαν και με το φλογερό κήρυγμα του Μαρίνου Αντύπα και στόχος μας είναι η συγκρότηση και λειτουργία δυνατών, μαζικών και αποτελεσματικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.
Στέλνει μήνυμα αποφασιστικής συμμετοχής επειδή η μαζικότητα είναι παράγοντας που βοηθάει στην μεγαλύτερη πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Στέλνει μήνυμα αγώνα επειδή και από την εμπειρία μας γνωρίζουμε πως ότι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα της ενότητας μας, των κινητοποιήσεων, πολυήμερων μπλόκων.
Η κινητοποίηση για το Κιλελέρ είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων και των μπλόκων μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Κινητοποιήσεις με δίκαια αιτήματα επιβίωσης που αντιμετωπίστηκαν από την Κυβέρνηση με ΜΑΤ, με ψίχουλα και με ανέξοδες υποσχέσεις.
Παλεύουμε για όλα τα αιτήματα επιβίωσης που προβάλαμε στα μπλόκα, κόστος παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και έργα υποδομής για την λειψυδρία, ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει στο 100%.
Μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης για την επιβίωση μας στις νέες πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες σε όλη την χώρα με τον πρόσφατο παγετό που έπληξε δεκάδες Νομούς και προκάλεσε ολοσχερή καταστροφή σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπελοκαλλιέργειες.
Το Κιλελέρ είναι η αφετηρία των κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα ώστε να υπάρξει 100% αποζημίωση στους παγετόπληκτους αγρότες με βάση την πραγματική ζημιά και όχι αποζημίωση με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και τους «κόφτες» που δίνουν ψίχουλα στο τέλος.
Να δώσει η Κυβέρνηση άμεση προκαταβολή για τις ζημιές από τον παγετό.
Οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις να γίνουν εξατομικευμένα και όχι με ζώνες και οριζόντια αποζημίωση.
Να υπάρξει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλα τα χωράφια που δεν έχουν καλλιεργηθεί εξαιτίας του Daniel και να δοθεί η Αρωγή στο σύνολο της αφού ενάμιση χρόνο μετά χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν πληρωθεί.
Να δοθούν οι αποζημιώσεις και να στηριχτούν από τις καταστροφικές νόσους οι κτηνοτρόφοι.
Καλούμε όλο τον κόσμο και τους φορείς που μας στηρίζουν να παρευρεθούν στην κινητοποίηση στο Κιλελέρ και τους αγρότες με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά να στείλουν σαφή μήνυμα ότι δεν θα ξεκληριστούμε αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως την νίκη!
Όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε!
Η Γραμματεία της ΠΕΜ