Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στη δυτική Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν στα δυτικά, κυρίως στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως της Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο έως 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 06 με 09 και στην υπόλοιπη χώρα τους 08 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα ορεινά πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατοικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και στην Θράκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -08 (μείον 8) έως 09 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην περιοχή του Καστελόριζου νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Τρίτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Κρήτη, βαθμιαία στις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες στα βόρεια και τη νύχτα στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σταματήσουν.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Θα φτάσει στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο τους 13 με 15 βαθμούς, στα βόρεια τους 09 με 11 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.