Καιρός: Νεφώσεις, κρύο και τοπικές βροχές την Τρίτη

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι περισσότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά 3 με 4 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νοτιότερα νησιά των Κυκλάδων θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 ή νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές και θα χιονίσει στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και από το βράδυ της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 με 13 και στη νότια Κρήτη έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα κυρίως στο Ιόνιο θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια χώρα. Στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.