«Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, κάτι που επιβεβαιώνει και η “Κατάταξη της Σαγκάης” που το συμπεριλαμβάνει στη λίστα των 1.000 καλύτερων πανεπιστημίων διεθνώς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρύτανη, τους Αντιπρυτάνεις και το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την γόνιμη συνεργασία που είχαμε με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των προϋποθέσεων παροχής υψηλού επιπέδου μόρφωσης στα παιδιά μας και αναβάθμισης των συνθηκών εργασίας για όλους -διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςμετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη, τους Αντιπρυτάνεις και το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Γαιόπολις στη Λάρισα.
Μεγάλο ενδιαφέρον για το αγγλόφωνο της ιατρικής.
Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημερώθηκε για την πορεία του τρίτου μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας και τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο. Συνεχάρη τον Πρύτανη και τη διοίκηση του ιδρύματος για το έργο που επιτελούν, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο αγγλόφωνο προπτυχιακό τμήμα της ιατρικής σχολής, για τις 100 θέσεις του οποίου υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον -κατατέθηκαν 250 αιτήσεις από μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων-, γεγονός που μαρτυρά το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών, αλλά και το κύρος του Πανεπιστημίου διεθνώς. Επιπλέον, λειτουργούν δέκα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα. Ο πρύτανης επισήμανε ότι ένα ίδρυμα αυτού του μεγέθους χρειάζεται και το απαραίτητο προσωπικό, σημειώνοντας την ανάγκη γρήγορης αναπλήρωσης των κενών που κατά καιρούς προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις και την κινητικότητα προσωπικού για την οποία δεν ζητείται η σύμφωνη γνώμη του.
Φοιτητικές εστίες
Επιπλέον, ενημέρωση υπήρξε για τις φοιτητικές εστίες (580 κλίνες στη Λάρισα και 150 στην Καρδίτσα) που θεωρούνται επαρκείς, ενώ για τον Βόλο και τη Λαμία έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή, μέσω ΣΔΙΤ, 780 κλινών, έργο ύψους 116 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά την ενημέρωση τονίστηκε η ανάγκη επέκτασης των εγκαταστάσεων του Τμήματος Ιατρικής που βρίσκονται δίπλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς δεν επαρκούν πλέον οι υφιστάμενοι χώροι, αλλά και η συντήρηση των κτιρίων του Πανεπιστημίου, για το οποίο, ήδη, λαμβάνονται ως τακτική επιχορήγηση 3,5 εκατομμύρια ευρώ, επιπλέον 2,6 εκατομμύρια ευρώ για την βιβλιοθήκη και 1,98 εκατομμύρια ευρώ λόγω των ζημιών από τον Daniel. Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα με σχολές που προέκυψαν μετά τη συγχώνευση του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις οποίες δεν έχουν αναγνωριστεί επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά και η πρόταση οι απόφοιτοι των γεωπονικών σχολών να κάνουν το «αγροτικό» σε υπηρεσίες του δημοσίου όπως οι γιατροί. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιπρυτάνεις, κ. Ιωάννης Στεφανίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κα Χρυσή Λασπίδου, Αντιπρύτανις Καινοτομίας, Διεθνοποίησης, Συνεργασιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων και Διασφάλισης Ποιότητας, κ. Παναγιώτης Πλαγεράς, Αντιπρύτανης Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων, και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, κ.κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και Αθανάσιος Μακρής.