Πώς να τηγανίζετε το ψάρι για να μην κολλάει στο τηγάνι

Το τηγανητό  ψάρι είναι ένα αγαπημένο πιάτο, ειδικά το καλοκαίρι. Αλλά η προετοιμασία του έχει κάποιες λεπτές αποχρώσεις, χάρη στις οποίες αποφεύγεται ένα κοινό πρόβλημα – το ψάρι να κολλάει στο  τηγάνι.

Δείτε τι κάνουν οι έμπειρες νοικοκυρές πριν και κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Πρώτα απ ‘όλα, το ψάρι πρέπει να τυλιχτεί καλά σε αλεύρι. Πριν το βάλετε στο τηγάνι, πρέπει να ρίξετε σε αυτό ηλιέλαιο, το οποίο πρέπει να αλατιστεί προηγουμένως.

Είναι το αλάτι στο ηλιέλαιο που εμποδίζει το ψάρι να κολλήσει.

Επιπλέον, το καθεστώς θερμοκρασίας είναι επίσης σημαντικό. Το τηγάνι ζεσταίνεται πριν βάλουμε το ψάρι. Ωστόσο τηγανίζεται σε χαμηλή φωτιά.

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, θα ξεχάσετε τα ψάρια που κολλάνε στο τηγάνι.

Πηγή: kipos.firenews