Φυσικά καθαριστικά για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας

Ακόμη και οι λάτρεις των φυσικών και οικολογικών προϊόντων συχνά προτιμούν να χρησιμοποιούν χημικό καθαριστικό όταν καθαρίζουν την τουαλέτα. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως απαραίτητο – μπορείτε επίσης να φτιάξετε φυσικά καθαριστικά στο σπίτι, τα οποία θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα ακριβά προϊόντα από το φαρμακείο.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Χωρίς αυτούς τους πόρους, δεν θα μπορούσαμε καν να διαχειριστούμε το νοικοκυριό μας. Μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν πολύ στον καθαρισμό της τουαλέτας. Απλώς ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με λίγο ξύδι, ρίξτε τη στην τουαλέτα, αφήστε τη για μερικές ώρες και στη συνέχεια τρίψτε την – το μείγμα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ιζημάτων και της βρωμιάς, ενώ παράλληλα θα λευκάνει το μπολ.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε σκόνη πλυσίματος στο μείγμα.

Το κιτρικό οξύ θα βοηθήσει επίσης στον καθαρισμό – μπορείτε είτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο του είτε να το προσθέσετε, για παράδειγμα, στη μαγειρική σόδα που αναφέρεται. Είναι ένας απόλυτα οικολογικός τρόπος για να καθαρίσετε την τουαλέτα.

Τα αναβράζοντα δισκία μπορούν να παρασκευαστούν και στο σπίτι

Αν είστε λάτρης των αναβράζοντων δισκίων που απλά τα πετάτε στην τουαλέτα και δεν ανησυχείτε για τίποτα άλλο, μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε στο σπίτι για μερικές κορώνες.

Αναμείξτε μαγειρική σόδα με κιτρικό οξύ σε σκόνη και στη συνέχεια προσθέστε πάντα μερικές σταγόνες νερό (μπορείτε να προσθέσετε λίγο αρωματικό άρωμα για να μυρίζει όμορφα η τουαλέτα σας). Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ξανά λίγο νερό.

Όταν η μάζα είναι κολλώδης και εύπλαστη, μεταφέρετέ τη σε καλούπια (ιδανικά είναι τα σιλικονούχα, από τα οποία στη συνέχεια μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα το δισκίο). Αφήστε να σκληρύνει και στη συνέχεια αποθηκεύστε σε ένα επανασφραγιζόμενο δοχείο σε ξηρό μέρος.

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα μετά, απλά πάρτε ένα δισκίο, ρίξτε το στην τουαλέτα και αφήστε το να δράσει.

Πόσο συχνά να καθαρίζετε την τουαλέτα

Η τουαλέτα είναι ένα μέρος που δεν πρέπει να αμελείτε όταν καθαρίζετε. Είναι πραγματικά απαραίτητο να το καθαρίζετε σωστά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά καλύτερα δύο ή τρεις φορές. Εάν δεν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, θα αρχίσουν να σχηματίζονται εναποθέσεις και άλατα στο μπολ σας, τα οποία στη συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

Επιπλέον, αυτό δημιουργεί χώρο για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, που μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: kipos.firenews.