Ίσως μάς έχει τύχει να καταλήξουμε να καθαρίζουμε τις εστίες της κουζίνας μετά το μαγείρεμα αφού απομακρυνθούμε για λίγο από το φαγητό που βράζει και, επιστρέφοντας, το δούμε να ξεχειλίζει.
Υπάρχει όμως ένα απλό τρικ για να εμποδίσουμε να συμβεί αυτό, αρκεί να ακουμπήσουμε μια ξύλινη σπάτουλα στο χείλος της κατσαρόλας.
Το βρήκαμε σε ένα ιδιαίτερα πρακτικό βίντεο, ανάμεσα σε άλλα tips, όπως:
-Αν θέλουμε να κόψουμε συμμετρικά μια τούρτα, χρησιμοποιούμε την αντίθετη πλευρά μιας μεταλλικής πιάστρας.
-Για εξοικονόμηση χώρου τοποθετούμε ανάποδα στο ράφι τη βάση μιας τούρτας.
-Χρησιμοποιούμε πιατέλα μίας χρήσης ως προστατευτικό για να μη λερώσουμε τον πάγκο και τα ρούχα μας όταν αναμειγνύουμε με μίξερ χειρός.
-Για να ξεφλουδίσουμε ένα βρασμένο αυγό χωρίς εγκαύματα και δυσκολίες, το χτυπάμε προηγούμενως μέσα σε ένα φλιτζάνι, ώστε το κέλυφος να σπάσει σε διάφορα σημεία.
-Για να κάνουμε πιο ευπαρουσίαστες τις χαρτοπετσέτες σε ένα γεύμα στο σπίτι μας, τοποθετούμε πάνω στην οριζόντια στοίβα τους ένα ποτήρι και το στριφογυρίζουμε ελαφρώς, δίνοντάς της ελικοειδές σχήμα.
Πηγή: marieclaire.gr