Η ώρα για μπάρμπεκιου πλησιάζει και η επιθυμία για ζουμερές και γευστικές μπριζόλες μεγαλώνει! Το μυστικό για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα κρύβεται στην μαρινάδα. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για να μαρινάρετε τις χοιρινές σας μπριζόλες ή πανσέτες και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
- Χοιρινές μπριζόλες ή πανσέτες (περίπου 1 κιλό)
- Αλάτι (1 κουταλιά της σούπας)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
- Κόκκινο πιπέρι (κατά βούληση)
- Γλυκό μπούκοβο (κατά βούληση)
- 4 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 3 ξερά κρεμμύδια (πολτοποιημένα)
- Ηλιέλαιο (500 γρ.)
- Μουστάρδα (2-3 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση:
- Ξεκινήστε με το κρέας. Τοποθετήστε τις μπριζόλες ή τις πανσέτες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά (πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, γλυκό μπούκοβο) ανάλογα με το γούστο σας.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο και κρεμμύδι. Αυτά τα δύο συστατικά θα δώσουν μια υπέροχη γεύση στο κρέας σας.
- Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα. Η μουστάρδα θα βοηθήσει να μαλακώσει το κρέας και να του δώσει μια πικάντικη νότα.
- Τέλος, ρίξτε περίπου 500 γρ. ηλιέλαιο. Το ηλιέλαιο θα βοηθήσει να “δέσουν” όλα τα υλικά της μαρινάδας και να διατηρήσει το κρέας ζουμερό.
- Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά, φροντίζοντας να καλυφθούν οι μπριζόλες ή οι πανσέτες ομοιόμορφα με τη μαρινάδα.
- Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για 12-13 ώρες. Ιδανικά, αφήστε το όλο το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο και ψήστε το στο μπάρμπεκιου μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί σωστά.
Tips:
- Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη μαρινάδα σας λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι.
- Αν θέλετε πιο πικάντικο αποτέλεσμα, αυξήστε την ποσότητα του κόκκινου πιπεριού ή προσθέστε λίγο τσίλι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μαρινάδα και για άλλα είδη κρέατος, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι.
- Μην ξεχάσετε να αφήσετε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!