Τα μακαρόνια αποτελούν μια εβδομαδιαία επιλογή για φαγητό σε πολλά νοικοκυριά. Ως εκ τούτου, το σουρωτήρι πρωταγωνιστεί κατά τη δημιουργία κάθε μακαρονάδας, προκειμένου να κάνουν το μαγείρεμα πιο ασφαλές από το καυτό νερό και πιο εύκολο.
Αλλά ξέρατε ότι μέχρι τώρα το χρησιμοποιείτε λάθος;
Για να πούμε την αλήθεια, ούτε κι εμείς το ξέραμε μέχρι να δούμε άλλο ένα trend του Tik Tok, στο οποίο ένα προφίλ αφιερωμένο στη μαγειρική παραθέτει ένα “μυστικό” για σίγουρη αποφυγή του καψίματος, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα στο σούρωμα των ζυμαρικών.
Για να κάνετε κι εσείς το κόλπο, απλά γυρνάτε το σουρωτήρι ανάποδα! Ιδανικά, γίνεται σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι με βάση, αλλά το δοκιμάσαμε και σε ένα πλαστικό που μαζεύει κατά την αποθήκευση και λειτούργησε εξίσου αποδοτικά.
@cookingcards How to use a colander the right way #cooking #colander #kitchentip ♬ In My Mind (feat. Crystal Waters) – Never Dull
Το βίντεο προκάλεσε μεγάλη αντίδραση από την κοινότητα του TikTok, πολλοί από τους οποίους αμφισβήτησαν τη διαφορά που κάνει πραγματικά το hack στην κουζίνα. “Ποιο είναι το όφελος από το να το κάνει κανείς αυτό;”, ρώτησε κάποιος. Υπήρξαν και αυτοί που δεν χρησιμοποιούν σουρωτήρι, αλλά ένα “καπάκι κατσαρόλας”, όπως έγραψε κάποιος.
Αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και θα την δοκιμάσουν στην επόμενη μακαρονάδα τους.
Εσείς τι πιστεύετε;
Πηγή: cibum.gr