Φάρσαλα: Κατάθεση Στεφάνων 28η Οκτωβρίου

Με εθνική υπερηφάνεια κορυφώθηκαν, οι εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σήμερα ανήμερα της εορτής στην πόλη και στην επαρχία Φαρσάλων.

Το πρωί έγινε η δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και στην συνέχεια εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, από Ιερείς της πόλης, στην πλατεία Δημαρχείου, παρουσία μαθητών, καθηγητών και επισήμων.

Σε μια συγκινητική ομιλία (δείτε την ομιλία πατώντας εδώ) για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η κ. Φωτεινή Τουρσουνίδου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, υπενθύμισε τον ηρωισμό και την πίστη που επέδειξαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940.

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, κρατήθηκε ενός λεπτου σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνι κατέθεσαν, ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νατάσα Αδαμοπούλου, ο διοικητής της  61 Μ.Ε. Αθανάσιος Τσιούμας, ο διοικητής του ΑΤ Φαρσάλων Θωμάς Γκούτας, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων Θεόδωρος Σταφύλης, για την Εθνική Αντίσταση η Αντιδήμαρχος Φαρσάλων Σοφία Χατζηπλή, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων Κων/νος Βαρακλιώτης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φαρσάλων Αναστάσιος Δραχμάνης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φαρσάλων Βασίλειος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων Ιωάννης Τσούλης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Φαρσάλων Δημήτρης Γιακοβής, εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Σωκράτης Αλειφτήρας, ο εκπρόσωπος της ΝΙΚΗ Θανάσης Αλμυριώτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χρυσούλα Φούφα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Φαρσάλων Βασιλική Κοντοπούλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων ο Ενιπέας, το τοπικό τμήμα ΣΕΟ Φαρσάλων και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων.

Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των Σχολείων, των Οδηγών, των Προσκόπων και Συλλόγων επί της οδού Λαρίσης, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Φαρσάλων, παρουσία πλήθους κόσμου επί της οδού Λαρίσης και στην συνέχεια ο κόσμος κατέκλυσε τα καταστήματα της πόλης.