Ξεκινά η κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ

Δημ. Κουρέτας: «Έφτασε  η ώρα να  ξεκινήσει το έργο»

Σημαντική η σημερινή ημέρα για την δημόσια υγεία στην Περιφερειακή  Ενότητα Λάρισας αλλά και για όλη την Θεσσαλία καθώς υπεγράφη  από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την κατασκευή της Νέας Πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.Πρόκειται για ένα έργο  το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις παροχές υγείας στην περιοχή, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης στους πολίτες.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε τα εξής: «Έφτασε η ώρα να ξεκινήσει το έργο, ένα έργο εμβληματικό για τη Λάρισα, προϋπολογισμού 11.3 εκατ. ευρώ. Η νέα πτέρυγα θα δώσει μια άλλη πνοή στη δημόσια υγεία την οποία ως περιφερειακή αρχή στηρίζουμε  με πάθος. Εκτιμώ ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης θα τηρηθεί και το έργο θα αποδοθεί  πολύ σύντομα στους πολίτες. Να ευχαριστήσουμε και τις τεχνικές υπηρεσίες μας που έκαναν τα αδύνατα- δυνατά, όπως και τον εργολάβο. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία για να φτάσουμε μέχρι εδώ».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόρης Βλαχάκης, αφού υπενθύμισε ότι το έργο εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια  πρόσθεσε ότι, «ως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δημήτρη  Κουρέτα για την αποφασιστικότητα του για το έργο  και  για τη χαρά που δίνει σήμερα σε όλους τους Λαρισαίους και κυρίως στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου που ασφυκτιούν όλα αυτά τα χρόνια μέσα σε ένα κτίριο το οποίο χρειάζεται ανανέωση, αναγέννηση και νέους χώρους».

Από την πλευρά της τεχνικής εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τ.Ε.Σ ΑΕ Ναούμ Πασσιάς  ανέφερε ότι, «από την πλευρά της τεχνικής εταιρείας έχω να τονίσω ότι θα παραδώσουμε ένα έργο έντεχνο, ολοκληρωμένο, λειτουργικό. Αυτό το εγγυόμαστε σαν εταιρεία».

Το έργο περιλαμβάνει:

υπόγειο Β΄

αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες, αρχεία

υπόγειο Α΄

επέκταση των υπαρχόντων εξωτερικών ιατρείων και ενδοσκοπήσεις

ισόγειο

Τεχνητός Νεφρός (20 θέσεων),

επέκταση Καρδιολογικής κλινικής- Μονάδα Εμφραγμάτων (8 κλινών)

Α΄ όροφος

Χειρουργική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)

Β΄ όροφος

Ορθοπεδική Νοσηλευτική μονάδα (30 κλινών)

Γ΄ όροφος

Ουρολογική Νοσηλευτική μονάδα (14 κλινών)

Παιδοχειρουργική Νοσηλευτική μονάδα(13 κλινών)

Δ΄ όροφος

Εφημερεία , απολήξεις κλιμακοστασίων

Ο συνολικός αριθμός κλινών του κτιρίου Ν2 θα είναι 115.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του είναι 40 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.