Λάρισα: Έφη Αχτσιόγλου “Δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ”

Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε σενάριο επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς κα. Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πολιτικό Ημερολόγιο» της ΕΡΤ Λάρισας.

Με αφορμή την παρουσία της στην ανοικτή συνέλευση του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Λάρισα ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος, η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι στο ιδρυτικό Συνέδριο της Νέας Αριστεράς θα τεθούν οι βάσεις του κόμματος, μέσα από μια ευρεία συζήτηση για θέσεις και προτάσεις και το καταστατικό, ενώ υπογράμμισε ότι στο Συνέδριο αναμένεται να γίνει  γενναία αυτοκριτική για την περίοδο τόσο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την περίοδο 2019 – 2023.

Ειδικά για την περίοδο 2019 – 2023 η κ. Αχτσιόγλου, τόνισε ότι καθοριστικός παράγοντας για την σημαντική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ διαδραμάτισε το θολό πολιτικό στίγμα, ενώ αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις χαρακτήρισε διαλυτικές, υποστηρίζοντας ότι, σε κάποιο σημείο και η περίπτωση του Στ. Κασσελάκη αποτελεί σκληρό σύμπτωμα μιας κατάστασης που προϋπήρχε. «Βέβαια, δεν ήταν μόνο η απευθείας επιλογή της βάσης αλλά και η στάση δομημένων ομάδων και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα διαπιστώνουν το λάθος».

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στην κοινωνία, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, τόνισε ότι «υπάρχει τρομερή δυσαρέσκεια, κυρίως στην οικονομία. Τα χρήματα δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας. Οι τιμές στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης εξαντλούν τα εισοδήματα, ενώ η κυβέρνηση ακολουθεί ένα σταθερό φαύλο κύκλο, δεν παρεμβαίνει στην αγορά, δεν βάζει φρένο την αισχροκέρδεια, επιτρέπει τη σώρευση υπερκεδρών σε διάφορους τομείς, το κράτος εισπράττει έσοδα απ αυτή τη διαδικασία και τα μετατρέπει είτε σε φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους, είτε σε πλεονάσματα για την Ευρώπη. Και μέσω αυτής της διαδικασίας, βαθαίνουν οι αντιθέσεις στην κοινωνία με κάποιους να παρουσιάζουν χυδαίο πλουτισμό και τους περισσότερους να φτωχοποιούνται. Αυτός ο κύκλος είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι φυσικό φαινόμενο. Αυτό θέλουμε να εξηγήσουμε στους πολίτες.»

“Θέλουμε το Συνέδριο μας να είναι ένα πολιτικό γεγονός, να συμμετάσχει και κόσμος που προβληματίζεται για τις εξελίξεις. Στόχος μας είναι η ανασύνθεση της Αριστεράς και βεβαίως μιλάμε και για προγραμματικές συγκλίσεις, στη βάση της πολιτικής και της κοινωνίας και όχι σε συγκολλήσεις κομμάτων ή συζητήσεων σε κάποια κλειστά δωμάτια” τόνισε η κ. κα. Αχτσιόγλου.