Ελασσόνα: Γεωργοί και κτηνοτρόφοι δημιούργησαν Επαρχιακό Σύνδεσμο Αγροτών

Τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ελασσόνα είναι κοινά γι’ αυτό και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τα αντιμετωπίσουν. Ο πρόεδρος της κοινότητας Δομένικου Γιώργος Νικολούλης, αλλά και ο Αντώνης Λιάνος, που είναι μέλος της επιτροπής του Επαρχιακού Συνδέσμου Αγροτών Ελασσόνας, μίλησαν για το εγχείρημα στην ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάνο “στόχος του Συνδέσμου, ο οποίος θα κινείται έξω από κομματικές γραμμές, είναι να συσπειρώσει όλη την παραγωγική δραστηριότητα της επαρχίας, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών. Ο Σύνδεσμος θα έχει έναν συντονιστικό και όχι συνδικαλιστικό χαρακτήρα και θα προβάλει τα προβλήματα της επαρχίας, παρέχοντας τη σωστή ενημέρωση στα μέλη του. Ο Σύνδεσμος θα προσφέρει στα μέλη του καθημερινή ενημέρωση για όλα τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, συμβουλές καλλιεργητικής φροντίδας, ενημέρωση για τον καιρό, προώθηση κυρίως μέσω του διαδικτύου των προϊόντων που παράγονται, αποτίμηση της παραγωγής (με την ολοκλήρωση της συγκομιδής), ενημέρωση για τις τρέχουσες τιμές στην αγορά, αλλά και εκπροσώπησή τους σε οργανισμούς και φορείς”.

“Είμαστε ήδη 360 μέλη”, τόνισε ο κ. Νικολούλης και πρόσθεσε “έχουμε συγκροτήσει, μετά από δύο λαϊκές συνελεύσεις, δύο επιτροπές Βορείου και Νοτίου Τομέα. Ο Βόρειος τομέας αφορά την περιοχή του Ολύμπου και του Σαρανταπόρου και ο νότιος της Ελασσόνας και της Ποταμιάς, για να μπορέσουμε έτσι να ενώσουμε τις δυνάμεις και θα προχωρήσουμε τέλος Νοεμβρίου στην Ελασσόνα σε μία πανηγυρική συνάντηση”.

“Αυτό που θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι είμαστε συντονιστικό όργανο και όχι συνδικαλιστικό”, συμπλήρωσε ο κ. Λιάνος.
“Θέλουμε δηλαδή να μπορεί να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση μέσω των social media, μέσω των κινητών, μέσω των email και δια τηλεφώνου, ώστε όλοι να ενημερώνονται όχι μόνο για τις ζημιές και τις αποζημιώσεις, για χρηματοδοτήσεις και προγράμματα που τρέχουν”, κατέληξε.

Β. Μητρούσιας – ertnews.gr