Φουρνά Ευρυτανίας: Δύο οικογένειες έδωσαν “Νέα Ζωή” στο χωριό! (βίντεο)

Τολμηρή πρωτοβουλία της δασκάλας Παναγιώτας Διαμάντη και του πατήρ Κωνσταντίνου, που με μια αγγελία αναζητούσαν οικογένειες για να μην κλείσει το σχολείο του χωριού, έφερε “Νέα Ζωή” στη Φουρνά. Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα μια οκταμελή και μια τρίτεκνη οικογένεια να έχουν ήδη εγκατασταθεί μόνιμα, ενώ τρεις ακόμη ετοιμάζονται να ακολουθήσουν.

Η Μαρία Τσιμπούρη, μητέρα της τρίτεκνης οικογένειας από τη Λαμία, μιλώντας στην εκπομπή “Weekenders” του ΑΝΤ1, εξέφρασε τη χαρά της για την απόφαση να μετακομίσουν, τονίζοντας την επιθυμία τους τα παιδιά τους να μεγαλώσουν κοντά στη φύση.

“Και εμείς από χωριά είμαστε, γυρίσαμε στο χωριό για να μεγαλώσουν τα παιδιά μέσα στην φύση. Στην πόλη ήταν δύσκολο αυτό. Χαιρόμαστε που πήραμε την απόφαση να έρθουμε σε αυτό το χωριό. Μας έχουν αγκαλιάσει όλοι, έχουμε μεγάλη βοήθεια”, δήλωσε η κ. Τσιμπούρη.

Η δασκάλα του χωριού, με ενθουσιασμό, ανακοίνωσε ότι πλέον στο δημοτικό σχολείο θα φοιτούν 8 παιδιά. Παράλληλα, κάλεσε εταιρείες και ιδιώτες να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες μέσω δωρεών στο νομικό πρόσωπο “Νέα Ζωή στο χωριό”.

Υπενθυμίζεται ότι η Φουρνά, που απέχει 40 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, διαθέτει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Στις οικογένειες που μετακομίζουν παρέχεται δωρεάν σπίτι, εργασία και βοήθεια για τα πρώτα έξοδα. Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Μητρόπολης σε συνεργασία με τον ιερέα της Φουρνάς π. Ντούσικο Κωνσταντίνο.