Ο Μ. Χαρακόπουλος Εισηγητής στο Συνέδριο για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό: «Η προσπάθεια των Κεμαλικών για τη δημιουργία Τουρκορθόδοξης Εκκλησίας»

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την ακαδημαϊκή ιδιότητα του διδάκτορα Κοινωνιολογίας και του ερευνητή της ιστορίας του μικρασιατικού ελληνισμού, θα μιλήσει στο Γ΄ Επιστημονικό Συνέδριο Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ξεκινά σήμερα, υπό τον γενικό τίτλο: «Η κληρονομιά των προσφύγων και η νεοελληνική κοινωνία του 20ού αιώνος. Θρησκευτικές παραδόσεις, συγγραφείς, τέχνη, διαφύλαξη της μνήμης».

Η οργάνωση του Συνεδρίου ανήκει στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου με Πρόεδρο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ενώ η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, και ώρα 17.00, με χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και συγγραφέας του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» θα παρουσιάσει την Εισήγησή του το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, κατά την Δ’ Συνεδρία. Θέμα της Εισηγήσης του δρ Χαρακόπουλου είναι «Η προσπάθεια των Κεμαλικών για τη δημιουργία Τουρκορθόδοξης Εκκλησίας και ο ρόλος του παπα-Ευθύμ».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιασίου 1, στην Αθήνα.