Τέμπη: «Πλημμύρισε» το Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία-αφιέρωμα στα θύματα της τραγωδίας

«Πλημμύρισε» το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, οπού πραγματοποιείται η μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο σύλλογος συγγενών «Τέμπη 2023», στη μνήμη των 57 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τη συναυλία άνοιξε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ακολούθησαν οι Κοινοί Θνητοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κοινοί Θνητοί «έκλεισαν» την παρουσία τους με το τραγούδι «Θα αργήσω απόψε» που έγραψαν ειδικά για τα Τέμπη.

«Απόψε θα τραγουδήσουμε τραγούδια αγάπης και θυμού αφιερωμένα στους γονείς», είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς, μόλις βγήκε στη σκηνή. Έκανε ειδική αναφορά στους «εθνικούς μας ανευθυνο-υπεύθυνους» που κρύβονται πίσω από τις«βουλευτικές ασυλίες». Ολοκλήρωσε την παρουσία του, με ένα συγκινητικό τραγούδι που έγραψε «χθες το βράδυ» –όπως είπε– για τα Τέμπη. «Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο παιδάκι μου όταν φτάσω», ήταν ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού.

Στη μεγάλη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Κοινοί Θνητοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μάρθα Φριτζήλα και η Τάνια Τσανακλίδου. Γκεστ ο Δημήτρης Μυστακίδης που βγήκε μαζί με τους Κοινούς Θνητούς, ενώ τη συναυλία άνοιξε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Μαρία Καρυστιανού

Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους μας, είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού από το Καλλιμάρμαρο.

Η Μαρία Καρυστιανού ανέβηκε στη σκηνή στο Καλλιμάρμαρο στη μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν εργάστηκαν και παραβρέθηκαν στη συναυλία.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ που αγκαλιάσατε με τόση αγάπη αυτή την εκδήλωση. Και ένα ηχηρό όχι, δεν ξεχνάμε δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όλοι εμείς είμαστε πλέον ένα, έχουμε τον ίδιο στόχο, την ίδια ευχή, επιθυμία. Και πώς θα μπορούσε να ναι διαφορετικό αφού αυτό που σκότωσε τα δικά μας παιδιά παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά. Ε, λοιπόν ποτέ ξανά» είπε η Μαρία Καρυστιανού.

«Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και μέχρι τους ουρανούς που είστε δίπλα μας και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους καλλιτέχνες και όσους εργάστηκαν με κόπο, εθελοντική εργασία και πάθος για αυτή τη συναυλία αφιερωμένη στους πολυαγαπημένους μας που μας λείπουν τόσο πολύ» πρόσθεσε η Μαρία Καρυστιανού.

«Αλλά και όλους εμάς που είμαστε εδώ δυνατοί και αποφασισμένοι. Σήμερα όλη η Ελλάδα τραγουδάει τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς. Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους μας. Θα είναι πάντα ανοιχτή μέχρι τη δικαίωση και ακόμα παραπέρα ευχαριστούμε» είπε η Μαρία Καρυστιανού.

Πηγή: enikos.gr - dnews.gr