Φλόριντα – Τυφώνας Μίλτον: Εικόνες καταστροφής και αναφορές για νεκρούς (βίντεο)

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή και υπάρχουν αναφορές για νεκρούς από τον τυφώνα Μίλοτον.

Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο και πλέον θεωρείται κυκλώνας κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Στην κομητεία Σεντ Λούις σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί οι πρώτοι θάνατοι, καθώς 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή από τον φονικό τυφώνα.

Ο Μίλτον βρίσκεται περίπου 105 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο κυκλώνας έφτασε στη Φλόριντα των ΗΠΑ χθες, Τετάρτη, το βράδυ (τοπική ώρα, ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ως κατηγορίας 3, με ανέμους που έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα.

Διακοπές ρεύματος και σε γειτονικές πολιτείες λόγω των καταστροφών από τον Μίλτον. 70.000 χωρίς ρεύμα στη Βόρεια Καρολίνα και 37.000 στη Τζόρτζια ενώ υπολογίζεται ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ρεύμα από τον τυφώνα Μίλτον.

Από τη σφοδρότητα του τυφώνα σχίστηκε η στέγη του θολωτού σταδίου πολλαπλών χρήσεων Tropicana Field, που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα – όπου έπεσε βροχή ενός μήνα σε μία ώρα – και είναι η έδρα της αμερικανικής επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις.

Ο Φίλιππος Κελάρης, κάτοικος Μείμπλ μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή καθώς αυτήν την ώρα πλήττεται από τον τυφώνα Μίλτον.

«Δεν είμαστε κοντά στα παράθυρα γιατί πριν 10 μέρες είχε περάσει ένας άλλος τυφώνας και κατέστρεψε τα πάντα. Υπάρχει δυνατός αέρας» ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «το νερό εδώ δεν είναι πάρα πολύ ψηλά. Τις ειδήσεις τις παρακολουθώ από το τηλέφωνό μου καθώς δεν έχουμε ρεύμα. Υπάρχουν νεκροί αλλά ο αριθμός τους είναι ακόμα άγνωστος».

Πηγή: antenna.gr