Ε. Λιακούλη για διαμαρτυρία παραγωγών σε ΕΛΓΑ-ΟΠΕΚΕΠΕ: «Tέλος στην κυβερνητική φάρσα, σε βάρος των Θεσσαλών παραγωγών!»

«Όσο οι κατάφωροι, κυβερνητικοί εμπαιγμοί προς τους Θεσσαλούς αγρότες συνεχίζονται, τόσο θα εντείνονται και οι δίκαιες, αγωνιστικές τους διεκδικήσεις, με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία. Γιατί αν οι παραγωγοί του Τόπου μας, δεν στηριχθούν ουσιαστικά από την Πολιτεία, είναι βέβαιο πως θα πάψουν να παράγουν, θα πάψουν να υφίστανται και η αγροτική οικονομία θα καταρρεύσει», τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στον ΕΛΓΑ και στη συνέχεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.

«’Έχουμε παραπάνω από 5 χρόνια τώρα, επανειλημμένα τονίσει πως η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο από μια ‘’σπονδυλωτή’’ φάρσα που ‘’ολοκληρώνεται σε επεισόδια΄΄ και με μόνιμο αντικείμενο χλεύης τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας», συνεχίζει η Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας επιπροσθέτως τα εξής:

«Η παρουσία του αγροτικού κόσμου της Λάρισας και της Θεσσαλίας, σήμερα στον ΕΛΓΑ και ακολούθως στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προφανώς δεν στρέφεται στις ίδιες τις υπηρεσίες των Οργανισμών και τους απομειωμένους υπαλλήλους τους που προσπαθούν να βάλουν τόσο αποζημιώσεις, όσο και ενισχύσεις ‘’στη σειρά’’, χωρίς να τα καταφέρνουν ωστόσο, εξαιτίας της ανεπαρκούς στελέχωσης, της ένδειας πόρων και της έλλειψης κεντρικής καθοδήγησης και στρατηγικής.

Η δυναμική τους παρουσία στρέφεται εναντίον της ‘’επιτελικής ανοργανωσιάς’’ μιας κυβέρνησης που πρωτοεκλεγμένη κάποτε, παρουσιαζόταν ως ‘’υπόδειγμα οργανωτικότητας’’ και σήμερα κατάφερε μετά από την εναλλαγή πέντε διαδοχικών ηγεσιών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, να μην έχει κάνει τίποτα άλλο από ‘’μια τρύπα στο νερό’’.

Νεκρές νοημάτων πρωθυπουργικές και υπουργικές και ‘’εξαγγελίες’’, για δήθεν επιταχύνσεις αποζημιώσεων, για δήθεν δίκαιες και στην ώρα τους ενισχύσεις από τους ευρωπαϊκούς πόρους αποδείχθηκαν ‘’πουκάμισο αδειανό’’, πολλές φορές έως τώρα.

Νέο ‘’επεισόδιο’’ της φάρσας που παίζει η κυβέρνηση στην πλάτη των παραγωγών, είναι οι λειψές και άδικες αποζημιώσεις για την περυσινή θεομηνία του Daniel και βέβαια το ανοιχτό ‘’μέτωπο’’ των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν αποπληρώθηκαν ακόμη.

Νέο ‘’επεισόδιο’’ της κυβερνητικής φάρσας είναι η πρωτοφανής ‘’ντιρεκτίβα’’ της διοίκησης του ΕΛΓΑ που ζητά, εν μέσω κορύφωσης των αγροτικών εργασιών, την προκαταβολική υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων από τους αγρότες που αναγκαστικά θα πρέπει να συμφωνούν με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ, χωρίς να εξηγηθεί επαρκώς το τι εξυπηρετεί μια τέτοια ‘’δέσμευση’’.

Νέο ‘’επεισόδιο’’ της κυβερνητικής φάρσας είναι η απόλυτη αδιαφορία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανησυχητικά μειωμένη παραγωγή των Θεσσαλών βαμβακοπαραγωγών και καλαμποκοπαραγωγών, που χωρίς καμία δική τους ευθύνη, φέτος θα είναι θαύμα αν εξασφαλίσουν ένα έστω μηδαμινό εισόδημα.

Νέο ‘’επεισόδιο’’ της φάρσας της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος του αγροτικού κόσμου είναι η επιστροφή ως αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που έλαβαν το 2021 (!) 190.000 αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα, από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, εξαιτίας δικού της λάθους. Ή λίγους μήνες πριν, όταν και ζητήθηκαν πίσω οι επιδοτήσεις σε επαγγελματικές παροχές αγροτικής χρήσης, για την περίοδο 2022-2023, που ο κ. Μητσοτάκης έδωσε με το ένα χέρι και ζήτησε πίσω ενάμιση χρόνο μετά, ‘’με το άλλο χέρι’’.

Τόσα πολλά ‘’επεισόδια’’ , ωστόσο, αυτής της συνεχιζόμενης κυβερνητικής φάρσας συνιστούν ευθεία προσβολή στο πρόσωπο όλων όσοι νυχθημερόν καταθέτουν τη ψυχή τους και τον ιδρώτα τους στη Θεσσαλική γη. Και σε τέτοιου είδους φάρσες’ συνήθως, γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος. Και αυτός σίγουρα δεν θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ…».