Καιρός: Συννεφιές και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα κεντρικά και στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην νότια Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 28-29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στη νότια Κρήτη 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου, στα νότια έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη, αρχικά στο Ιόνιο και στην Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασίαθα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και στα βόρεια τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 30 και τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.