Δήλωση για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος ~ Τάξη Μαθητείας περιόδου 2024-2025

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας από την Παρασκευή 27/9/2024, ώρα 15:00 μ.μ. έως και την Παρασκευή 4/10/2024 και ώρα 15:00 μ.μ.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Μαθητείας

e-mathiteia.minedu.gov.gr

όπου και έχει αναρτηθεί Οδηγός Υποψηφίων Μαθητευόμενων για τη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης.

Υποχρέωση υποβολής αίτησης έχουν και υποψήφιοι με δεσμευμένη θέση Μαθητείας, δηλαδή υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής, αλλά επί πλέον έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη για προσφορά θέσης Μαθητείας.

Ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση συμμετοχής για την ειδικότητα του πτυχίου του και επιλέγει ένα μόνο από τα ΕΠΑ.Λ. που προσφέρουν την ειδικότητα. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος κατέχει πτυχίο σε περισσότερες από μία ειδικότητες, υποβάλλει μία και μοναδική αίτηση για μία μόνο από τις ειδικότητες που έχει πτυχίο.

Συνοδευτικά έγγραφα – Δικαιολογητικά Αιτήσεων Συμμετοχής

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για υποβολή αίτησης συμμετοχής είναι τα ακόλουθα:

1. Απολυτήριο ΕΠΑΛ ή ΓΕ.Λ.

2. Πτυχίο ΕΠΑ.Λ.

3. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

4. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ

5. Αποδεικτικό ΑΦΜ*

6. Απολυτήριο και πτυχίο του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης.

* Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει ΑΦΜ μπορεί να υποβάλει την αίτηση και να προσκομίσει αποδεικτικό ΑΦΜ κατά την εγγραφή του σε τμήμα του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά (εικόνα ή αρχείο pdf) μαζί με την αίτηση συμμετοχής και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας.

Το 1o EΠΑ.Λ. Φαρσάλων, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης “Τάξης Μαθητείας”, για τη Διεξαγωγή Μαθητείας στην Θ΄ Φάση (σχ. έτος 2024-2025) στις παρακάτω ειδικότητες:

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Και Δικτύων
Τεχνικός Οχημάτων
Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

Επισημαίνεται ότι, η όποια επικοινωνία αποφοίτων με ΕΠΑ.Λ. καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας, δεν αντικαθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Σχετικά έγγραφα:

Κανονισμός Λειτουργίας Μεταλυκειακού έτους-Τάξης μαθητείας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 1ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων .

Τηλέφωνο: 2491023755

e-mail: mail@1epal-farsal.lar.sch.gr