1o Λύκειο Φαρσάλων: Μια αλλιώτικη Σχολική Ημέρα Αθλητισμού

Σχολική Ημέρα Αθλητισμού στο 1ο Λύκειο Φαρσάλων

Μια αλλιώτικη Σχολική Ημέρα Αθλητισμού οργάνωσε και προετοίμασε την Παρασκευή 27/9 με την πολύτιμη συμβολή όλων των εκπαιδευτικών, η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Λυκείου Φαρσάλων, κ. Ε. Καραποστόλη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν μετά από κλήρωση σε τρεις μεγάλες ομάδες και συμμετείχαν ενεργά, προκειμένου να συνεισφέρουν στη διάκριση της ομάδας τους, σε μια σειρά από προτεινόμενες δραστηριότητες, οι οποίες περιλάμβαναν πεζοπορία στην πόλη, εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας, παραδοσιακούς χορούς και ομαδικά αθλήματα, όπως μπάσκετ, βόλεϊ και πίνγκ πονγκ.

Σκοπός της δράσης, πέρα από τη συνειδητοποίηση των ωφελειών του αθλητισμού, η σφυρηλάτηση των αθλητικών αξιών, όπως η ενθάρρυνση της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος, η συμπερίληψη και ο αλληλοσεβασμός, η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και της αλληλεγγύης.

Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τις μαθήτριες: μια μικρή τελετή απονομής βραβείων, στην οποία βραβεύτηκαν όλες οι ομάδες και κεράστηκαν όλα τα παιδιά!

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας: – στον κ. Αχιλλέα Καταραχιά, ιδιοκτήτη της επιχείρησης «ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ», για την ευγενική προσφορά χαλβά Φαρσάλων – στην κ. Βάνα Καρακώστα, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «AQUA COMPANY», για την ευγενική προσφορά εμφιαλωμένου νερού – στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Φαρσάλων που στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια του σχολείου και κάλυψε τη δαπάνη για τα διαγωνιστικά έπαθλα και τα σοκολατάκια που προσφέρθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες.