Επιστολή των αγροτικών φορεών της επ. Φαρσάλων στον Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό την ενημέρωση σας αλλά κυρίως την ενεργοποίηση σας για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί φέτος στις καλλιέργειες του βαμβακιού κυρίως αλλά και του καλαμποκιού στον Θεσσαλικό κάμπο.

Αυτό που παρατηρείται είναι το σάπισμα των καρυδιών του βαμβακιού χωρίς προσβολές από σκουλήκια όπως επίσης και το μη «σωστό δέσιμο» του φυτού ένα φαινόμενο που ούτε οι γεωπόνοι μπορούν να το εξηγήσουν.

Τα φαινόμενα αυτά είναι άκρως καταστροφικά για τις τελικές παραγωγές, και θα έχουν ως συνέπεια την μη κάλυψη των κιλών ανά στρέμμα, που ορίζουν την λήψη της συνδεδεμένης επιδοτησης.

Βέβαια δεν είναι τυχαίο που αυτή η καταστροφή παρατηρείται σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του DANIEL.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στους Θεσσαλούς αγρότες, καθώς βλέπουν ότι τα χτυπήματα είναι συνεχόμενα με αποτέλεσμα την δραματική μείωση του εισοδήματός τους η οποία κάνει πολύ δύσκολη την επιβίωση τους.

Για το λόγο αυτό  θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη αποφάσεων  από την μεριά σας σχετικά με την μείωση της ηρτημένης παραγωγής για την συνδεδεμένη βαμβακιού αλλά και για την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των πληγέντων αγροτών.

Κλείνοντας ζητάμε ραντεβού μαζί σας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ευελπιστούμε ότι το αίτημα μας θα τύχει της  άμεσης ανταπόκρισης σας.

Σας ευχαριστούμε

Με τιμή

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
Τ.Ο.Ε.Β. ΕΝΙΠΕΑ 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ «ευ γη»
ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ
COTTON FARSALA