Ε. Λιακούλη: «5 ολόκληρα χρόνια, για να βγει η Αβερώφειος Σχολή από το ‘’συρτάρι’’…»

Εννιά μόλις μέρες μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε  για την Αβερώφειο Σχολή Λάρισας στη Βουλή από την Γραμματέα της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη,  ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κ. Τσιάρας , ανακίνησε με  σχετικές δηλώσεις του κατά την έλευσή του στη Λάρισα το θέμα, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ψηλά στην αντζέντα των διεκδικήσεων η αξιοποίηση και επαναλειτουργία της Αβερώφειου.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη η Λαρισαία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε τα εξής:

«Οι πιέσεις μας στη Βουλή, στον Υπουργό , αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό με όλα τα μέσα, σε σχέση με τη επαναλειτουργία της Αβερώφειου Αγροτικής Σχολής, αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Έγραφα σε υπόμνημα που παρέδωσα ιδιοχείρως στον κ. Μητσοτάκη, όταν επισκέφθηκε φέτος στις αρχές του καλοκαιριού (4/6/2024) τον τόπο μας και με αφορμή την οριστική κατασκευή και λειτουργία Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Λαμία, αντί της Λάρισας, πως ο νομός μας «ήδη μετρά σοβαρές απώλειες …με τις  σχολές του ΤΕΙ που καταργήθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο όπως σε άλλους νομούς, την  Αβερώφειο Σχολή που παραμένει αίτημα ανεκπλήρωτο» και πολλά άλλα…

Τόνιζα επίσης, πριν από λίγες ημέρες (17/9/2024) από το βήμα της Βουλής, όταν συζητούνταν νομοσχέδιο για τα προϊόντα ΠΟΠ, απευθυνόμενη προσωπικά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και εγκαλώντας τον για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου για την επιμόρφωση των παραγωγών: «Ποιο το σχέδιό σας για μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της χώρας και της Λάρισας ειδικότερα; Τί κάνετε για την Αβερώφειο Σχολή; Τί κάνετε για τη δια βίου μάθηση των παραγωγών, όταν διαπιστώνουμε πως η πλειονότητά τους έχει ηλικία  55+; Γιατί δεν δίνετε την Αβερώφειο Σχολή που πήγα προχθές σε μια εκδήλωση και γκρεμίζεται; Δώστε την επιτέλους στη Λάρισα να φτιάξουμε τη Σχολή, να ανθίσει και να ακμάσει ξανά. …».

Έτσι ωστόσο, με ‘’πιέσεις’’, ‘’παραινέσεις’’ και συνεχή παρουσία στη Βουλή, ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του παραγωγικού κόσμου της Λάρισας, αυτό της εκ νέου λειτουργίας της Αβερώφειου Αγροτικής Σχολής, δειλά-δειλά βγαίνει επιτέλους ‘’από τον πάγο’’, όπου το είχαν καταδικάσει, όχι μόνο οι διαδοχικοί (5 τον αριθμό) αρμόδιοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και του υποτιθέμενου ‘’επιτελικού κράτους’’ της, που σημειωτέον μετρά πάνω από 5 χρόνια ‘’στο τιμόνι’’ της χώρας, αλλά και η αδιαφορία διαδοχικών κυβερνήσεων που προηγήθηκαν.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, γίνεται αντιληπτό πως ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο, προκειμένου να λάβουν ‘’προτεραιότητα’’ ζητήματα που ‘’αραχνιάζουν’’ για χρόνια στα συρτάρια των υπουργών.

Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, να μη χρειαστούν άλλα …πέντε χρόνια προκειμένου η ‘’υπουργική δέσμευση’’ γίνει επιτέλους πραγματικότητα…

Εμείς συνεχίζουμε . Με δυνατή και ασυμβίβαστη φωνή.

Πρώτα, ο Τόπος μας και οι Άνθρωποί μας…».