Κώστας Τσιάρας: Έντονο και διαρκές το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για να κλείσουν οι πληγές στη Θεσσαλία

Εκπαίδευση και Έρευνα καθοριστικοί παράγοντες για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα

Το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον της κυβέρνησης για να κλείσουν οι πληγές που δημιούργησαν  στο Θεσσαλικό κάμπο τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας σε συναντήσεις του με θεσμικούς φορείς της Λάρισας, την οποία επισκέπτεται εν όψει της απογευματινής κυβερνητικής σύσκεψης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από της περυσινές φυσικές καταστροφές.

Παράλληλα ο κ. Τσιάρας επισκέφθηκε τις εκπαιδευτικές δομές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αβερώφειο Σχολή και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα η εξειδικευμένη γνώση και τονίζοντας ότι πρόθεσή του είναι να ενισχύσει τις αγροτικές εκπαιδευτικές δομές.

Η συνάντηση με Ιερώνυμο

Οι συναντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεκίνησαν με επίσκεψη στον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο.

Συζητήθηκε η συνεργασία Εκκλησίας και Κράτους ώστε η βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών να φτάνει άμεσα σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη. Προτεραιότητα μας, είπε ο κ. Τσιάρας, είναι η στήριξη της Θεσσαλίας.

Σημείωσε ότι το ΥΠΑΑΤ προχωρεί με γρήγορα βήματα τα μεγάλα αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία. Στόχος μας, σημείωσε, είναι να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα, προσφέροντας ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία στους αγρότες μας και δίνοντας προοπτική και ένα ασφαλές μέλλον στον τόπο μας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «ο πρωτογενής τομέας είναι το κλειδί για την κοινωνική συνοχή. Ενώνουμε δυνάμεις για να διασφαλίσουμε την αναγέννηση της περιοχής, στηρίζοντας τους ανθρώπους της».

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρισας

«Η περιφέρειά μας έχει χτυπηθεί και έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, υπάρχει όμως μια διαρκής επίπονη προσπάθεια της κυβέρνησης, να κλείσουμε τις πληγές, και κυρίως να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα το επόμενο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λαρισαίων Αθανάσιο Μαμάκο.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι εμφανής πλέον  η προσπάθεια που έγινε αυτό το χρόνο, «και σε συνδυασμό με όλα αυτά τα μεγάλα έργα, τα οποία είτε ολοκληρώνονται, είτε βρίσκονται στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, είτε μπαίνουν σε μια συγκεκριμένη τροχιά σχεδιασμού και υλοποίησης, αποδεικνύουν το σοβαρό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού να κλείσουμε με θέματα και ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν».

Ο Κώστας Τσιάρας επισήμανε, ακόμα, ότι σχεδιάζονται πολλά αυτό το χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε μια λογική ολιστικής προσέγγισης του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να ανακουφιστεί ο αγροτικός κόσμος. Ειδική μνεία έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, και συγκεκριμένα στην ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των ανθρώπων που εργάζονται στον πρωτογενή τομέα, υπογραμμίζοντας ότι σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας, την οποία επισκέφθηκε λίγο αργότερα.\

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Α. Μαμάκος  τόνισε πως με μεγάλη χαρά διαπίστωσε πως ο Υπουργός είναι γνώστης των προβλημάτων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές για τον Δήμο Λαρισαίων. «Είναι γεγονός ότι η Θεσσαλία έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, αλλά η προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς για την ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί και των αγροτών είναι σημαντική», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ΥπΑΑΤ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της  Αβερωφείου Σχολής, το Τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λάρισας, το Κτηνιατρείο και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών .