Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου για το Επιμελητήριο Χρ. Γιακουβή στον Εμπορικό Σύλλογο Φαρσάλων

Τα γραφεία του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων επισκέφτηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Λάρισας και Επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνεργασία για Ανάπτυξη» , κ. Γιακουβής Χρήστος, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γιακουβής συζήτησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τσούλη Ιωάννη και τα μέλη του Δ.Σ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία και τοπική επιχειρηματικότητα , τονίζοντας τον ρόλο του Επιμελητηρίου και τη συνεργασία του με τους επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, η οποία θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια ο κ. Γιακουβής παρουσίασε τους βασικούς στόχους του συνδυασμού του για τις επερχόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου, οι οποίοι συνίστανται στα εξής:

• Το Επιμελητήριο θα αποτελεί κόμβο ενημέρωσης και πληροφόρησης των επιχειρήσεων για θέματα υποστήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Θα ενημερώνει για αλλαγές στη νομοθεσία σε θέματα φορολογικά, εργασιακά, αδειοδότησης κ.ά., καθώς και για τα ενεργά εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

• Θα συμβάλλει στη δικτύωση των επιχειρήσεων του νομού, ώστε να επιτύχει την μεταξύ τους συνεργασία και υποστήριξη. Θα εργαστεί για την οργανωμένη και συστηματική προβολή των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, με στοχευμένες ενέργειες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού.

• Θα στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με τη συμμετοχή των ίδιων των γυναικών επιχειρηματιών, με παρεμβάσεις για την άμβλυνση των προβλημάτων που η γυναίκα επιχειρηματίας αντιμετωπίζει.

• Θα υποστηρίζει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων , θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει την νεοφυή επιχειρηματικότητα, βλέποντας την επιχειρηματικότητα των νέων ως τον ασφαλέστερο τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας και ευημερίας της κοινωνίας.

• Θα ενισχύσει την εξωστρέφεια και την εξαγωγική δραστηριότητα και θα διευρύνει τον κύκλο των επιχειρήσεων που θα επιχειρήσουν να εξάγουν.

• Θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να χρηματοδοτηθούν μέσα από τα αντίστοιχα εθνικά και περιφερειακά προγράμματα.

Τέλος, τονίστηκε κι από τις δυο πλευρές πως το Επιμελητήριο πρέπει να γίνει εργαστήριο γνώσης για τους επιχειρηματίες, μέσα από καταρτίσεις που θα υλοποιήσει σε οριζόντια και εξειδικευμένα αντικείμενα και να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των επιχειρήσεων στην ανεύρεση εργατικού και στελεχιακού δυναμικού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα καλής συνεργασίας.