Bullying διαρκείας για μαθητή που κατέληξε στο νοσοκομείο

Τον εφιάλτη που βίωνε επανειλημμένως από συμμαθητές του μέσα στο σχολείο, αποκάλυψε ακραίο περιστατικό bullying σε βάρος μαθητή Γυμνασίου. Ο μαθητής – θύμα δέχθηκε γροθιά στο κεφάλι από συμμαθητή του που φέρεται να ήταν ο «αρχηγός» συμμορίας κεντρικού Γυμνασίου του Βόλου, που είχε βάλει στο στόχαστρο το παιδί, το οποίο κατέληξε από το σχολείο απευθείας στο Νοσοκομείο.

Ο άγριος ξυλοδαρμός που υπέστη το θύμα μέσα στο σχολικό προαύλιο, έγινε τον Μάρτιο του 2022, η υπόθεση όμως δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, γεγονός που δείχνει ότι ελάχιστα από τα περιστατικά βίας που γίνονται μέσα στα σχολεία βγαίνουν στην επιφάνεια.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μόλις προχθές, όταν στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κάθισαν οι γονείς του μαθητή – θύτη, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου με ενδεχόμενο δόλο. Πρόκειται για μία 54χρονη μητέρα και τον 62χρονο σύζυγό της και πατέρα του θύτη, οι οποίοι δεν βρήκαν ούτε μία συγνώμη να πουν απέναντι στην οικογένεια του θύματος, όπως άλλωστε παρατήρησε και η εισαγγελέας έδρας.

Εναντίον τους κινήθηκε με μήνυση ο πατέρας του μαθητή – θύματος, που ακόμη και σήμερα διακατέχεται από φόβο. Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος, ο γιος του, ενώ φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης, είχε πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του. Ομάδα μαθητών παρενοχλούσε διαρκώς τον 18χρονο σήμερα μαθητή λυκείου. «Ο γιος μου βίωνε διαρκή κατάσταση εκφοβισμού μέσα στο ίδιο του το σχολείο», ανέφερε ο πατέρας, υποστηρίζοντας ότι ο ξυλοδαρμός του ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το παιδί φέρεται να δέχθηκε απρόκλητη επίθεση μέσα στο σχολικό προαύλιο από συμμαθητές του που είχαν «αρχηγό» συνομήλικο του θύματος. Ο θύτης κατάφερε γροθιά στο κεφάλι του θύματος, με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει κάτω και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο.

«Το παιδί μου μετά τα όσα έζησε αναγκάστηκε να χάσει τη σχολική χρονιά γιατί δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο. Άλλαξε σχολικό περιβάλλον, όμως ακόμη και σήμερα δεν νιώθει ασφαλής. Φοβάται να βγει μόνος του εκτός σπιτιού», είπε ο πατέρας του θύματος περιγράφοντας τον γιο του ως ένα παιδί γενικά χαμηλών τόνων και καλό μαθητή.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των γονέων του θύτη. Στην αγόρευσή της τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε περιστατικά βίας και να είναι πιο προσεκτικοί μέσα στο σχολείο για να μπορούν να αποτρέψουν παρόμοια συμβάντα. Αυστηρή ήταν και απέναντι στους γονείς στους οποίους απευθύνθηκε τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν έστω μία συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Στο εδώλιο και ο 18χρονος θύτης

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των δύο γονέων στους οποίους επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Ωστόσο η υπόθεση έχει και συνέχεια. Ο γιος τους, 18 ετών, πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο από το Δικαστήριο Ανηλίκων για την επικίνδυνη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον συνομηλίκου του.

Πηγή: taxydromos.gr