2o Λύκειο Φαρσάλων: Ενδοσχολική επιμόρφωση στη χρήση των νέων διαδραστικών πινάκων

Την Παρασκευή 13/9/2024, μετά το πέρας της διδασκαλίας των μαθημάτων, η διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων οργάνωσε ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου πάνω στη χρήση των νέων διαδραστικών πινάκων.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο και είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν και να εφαρμόσουν τις νέες γνώσεις σε διαδραστικό πίνακα της τάξης. Λύθηκαν πολλές απορίες αναφορικά με τον εξοπλισμό που έχει παραληφθεί από το σχολείο, τη λειτουργία και τις ρυθμίσεις της διαδραστικής οθόνης.

Στόχος της επιμόρφωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αφενός να εξοικειωθούν με τα διαφορετικά περιβάλλοντα χρήσης (PC – Android), καθώς και με τις περιφερειακές συνδέσεις, όπως π.χ. USB Stick κ.ά. και αφετέρου να γνωρίσουν ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν και αναβαθμίζουν το μάθημά τους. Μέσα από την ετεροπαρατήρηση και την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών, οι εκπαιδευτικοί έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την ενσωμάτωση και εκμετάλλευση των νέων δυνατοτήτων που παρέχουν οι διαδραστικοί πίνακες για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.