Θωμάς Παπαλιάγκας από τα Φάρσαλα: «Η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων έπρεπε να γίνεται στις Βρυξέλλες»

Στη Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων βρέθηκε ο Θωμάς Παπαλιάγκας. Αφού μίλησε με παραγωγούς, τον Σύλλογο Χαλβαδοποιών και πολίτες, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα.

“Η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων συνεχίζεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση. Χάρη στον Δήμαρχο Αχιλλέα Γκουντόπουλο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Γκουντόπουλο, η γιορτή άνοιξε τις πύλες της πριν 17 χρόνια και μακροημερεύει. Τα Φάρσαλα έχουν την τύχη να είναι άλλο από τις ελάχιστες περιοχές στον κόσμο που έχουν ένα δικό τους προϊόν προσδιορισμένο από το τοπωνύμιό του.

Αφού εξάρουμε την προσπάθεια του Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα να κατοχυρώσει τον χαλβά Φαρσάλων ως προϊόν ΠΟΠ και να αναδείξει τη θρεπτική του αξία, σημειώνουμε με προβληματισμό ότι πλέον οι Χαλβαδοποιοί από 40 πριν λίγα χρόνια έμειναν μόνο 6-7″.

Επεσήμανε δε την ανάγκη για εξωστρέφεια του προϊόντος. “Η ποιότητα των υλικών πρέπει να είναι δεδομένη και η τυποποίηση και διαφήμισή του οι πρώτες προτεραιότητες. Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων έπρεπε να έχουμε στις Βρυξέλλες, στη Νέα Υόρκη και σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου, για να διαφημίσει το προϊόν και να κατακτήσει νέες μεγάλες αγορές. Ένα καλό πρώτο βήμα είναι η Έκθεση Θεσσαλικών Προϊόντων που διοργανώνει η Περιφέρεια στην Πλατεία Συντάγματος με σκοπό την προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων. Είναι ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε”, δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Επιπλέον, ο προβληματισμός για την υπερβολική διάδοση των φωτοβολταϊκών πάρκων σε βάρος της αγροτικής γης είναι διάχυτος στις συζητήσεις, όπως και οι συνέπειες του Daniel και η λειψυδρία, που επιτείνουν τα προβλήματα μιας περιοχής με δύσκολη πρόσβαση όπως τα Φάρσαλα. “Χρειάζεται προσπάθεια και συντονισμός από όλους μας. Είναι αναγκαίες φρέσκιες πρωτοβουλίες και άλλη νοοτροπία, μακριά από πολιτικαντισμούς αλλά και μπιζιμποντισμούς”, κατέληξε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.