Σήμερα θα είναι διαθέσιμό το iOS 18 στην Ελλάδα

Μετά από πάνω από τρεις μήνες δοκιμών beta, το iOS 18 θα κυκλοφορήσει τελικά ευρέως στο κοινό σήμερα Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου. Η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση αύριο από περίπου 20.00 ώρα Ελλάδος στην εφαρμογή Ρυθμίσεις κάτω από Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού στο iPhone XS και νεότερα μοντέλα.

Λάβετε υπόψη ότι οι λειτουργίες Apple Intelligence δεν έρχονται πριν από το iOS 18.1 και νεότερες εκδόσεις και δεν θα είναι διαθέσιμες αρχικά στην Ευρώπη και άρα στην Ελλάδα.

Προσαρμόσιμη αρχική οθόνη

Το iOS 18 σάς επιτρέπει να τοποθετείτε εικονίδια εφαρμογών οπουδήποτε στο πλέγμα της Αρχικής οθόνης και υπάρχουν νέες επιλογές προσαρμογής “Σκούρο” και “Φιμέ” για τον επαναχρωματισμό των εικονιδίων εφαρμογών. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα εικονίδια εφαρμογών να φαίνονται μεγαλύτερα, χωρίς ετικέτες κειμένου κάτω από αυτά.

Επανασχεδιασμένο Κέντρο Ελέγχου

Το Κέντρο Ελέγχου έχει επανασχεδιαστεί στο iOS 18. Όπως και η Αρχική οθόνη, είναι πλέον πιο προσαρμόσιμο, επιτρέποντάς σας να αναδιατάξετε και να αλλάξετε το μέγεθος των στοιχείων ελέγχου σε πολλές σελίδες. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία ελέγχου από την ολοκαίνουργια συλλογή στοιχείων ελέγχου.

Βελτιώσεις iMessage

Το iMessage έλαβε ένα ευρύ φάσμα νέων λειτουργιών στο iOS 18, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας χρήσης οποιουδήποτε emoji ως αντίδραση Tapback, εφέ κειμένου όπως “Shake” και “Explode”, επιλογές μορφοποίησης όπως έντονη γραφή και υπογράμμιση, δυνατότητα προγραμματισμού μηνυμάτων που θα σταλούν αργότερα, υποστήριξη RCS για βελτιωμένη ανταλλαγή μηνυμάτων με συσκευές Android και πολλά άλλα.

Επανασχεδιασμένη εφαρμογή φωτογραφιών

Η Apple λέει ότι η εφαρμογή Photos έλαβε τον μεγαλύτερο επανασχεδιασμό της ποτέ στο iOS 18, με τις καρτέλες που αφαιρέθηκαν προς όφελος μιας διάταξης all-in-one. Οι αλλαγές ήταν αμφιλεγόμενες, οδηγώντας την Apple να τροποποιήσει τη σχεδίαση της εφαρμογής καθ’ όλη την περίοδο δοκιμών του iOS 18 beta.

Κλείδωμα εφαρμογών πίσω από το Face ID

Το iOS 18 εισάγει τη δυνατότητα κλειδώματος οποιασδήποτε εφαρμογής πίσω από το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασης ενός iPhone για λόγους απορρήτου και ασφάλειας. Επιπλέον, μπορείτε τώρα να αποκρύψετε μια εφαρμογή, η οποία τη μετακινεί σε έναν κρυφό φάκελο εφαρμογών που είναι κλειδωμένος.

Εφαρμογή κωδικών πρόσβασης

Το iOS 18 περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια εφαρμογή κωδικών πρόσβασης που εμφανίζει πολλές λειτουργίες που ήταν προηγουμένως διαθέσιμες μέσω του iCloud Keychain στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Η εφαρμογή διευκολύνει τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης, κωδικών πρόσβασης, κωδικών ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και πολλά άλλα.

Έλεγχος απόσπασης της προσοχής

Ενσωματωμένη στο Safari, η νέα δυνατότητα Distraction Control μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκρυψη ορισμένων στοιχείων ιστότοπου, όπως φόρμες εγγραφής σε ενημερωτικά δελτία και προτροπές αδειών cookie. Ωστόσο, η Apple λέει ότι η δυνατότητα δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι αποκλεισμός διαφημίσεων. Εάν αποκρύψετε ένα διαφημιστικό banner, θα γίνει ξανά ορατό εάν και όταν ανανεωθεί το περιεχόμενο της διαφήμισης.

Game Mode

Το Game Mode που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Mac, είναι πλέον διαθέσιμο στο iPhone. Η Apple λέει ότι η λειτουργία παιχνιδιού “ελαχιστοποιεί τη δραστηριότητα του παρασκηνίου για να διατηρεί σταθερά υψηλούς ρυθμούς καρέ” κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, “μειώνει δραματικά” την καθυστέρηση ήχου με τα AirPods και καθιστά τα ασύρματα χειριστήρια παιχνιδιών “απίστευτα αποκριτικά”.

Πηγή: appleworldhellas.com