Εγκαινιάστηκε η πλατεία στην Τοπική Κοινότητα Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ

Εγκαινιάστηκε η πλατεία στην Τοπική Κοινότητα Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αρχικά πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Ροϊδούλης ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κιλελέρ, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις υπηρεσίες του Δήμου και όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί η πλατεία την οποία χαρακτήρισε έργο πνοής για το Μελισσοχώρι. Τόνισε δε ότι παραδίδεται για αναψυχή στους κατοίκους του Μελισσοχωριού αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα: «Ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων του Μελισσοχωρίου για την ανακατασκευή της πλατείας γίνεται πραγματικότητα και η οποία ευελπιστούμε να αλλάξει  την καθημερινότητα τους. Η ανακατασκευή της πλατείας  θα δώσει ζωή στο σύνολο της περιοχής και όχι μόνο στο Μελισσοχώρι. Ευχαριστώ δημόσια τις υπηρεσίες του Δήμου που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανακατασκευή της πλατείας. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.  Με κατάλληλες παρεμβάσεις  η πλατεία κατέστη λειτουργική, ασφαλής και ελκυστική στους κατοίκους για τις σημερινές και τις μελλοντικές δραστηριότητες. Κατέχει κεντροβαρή θέση στον οικισμό του Μελισσοχωρίου και σε αυτήν οδηγούν (ή ξεκινούν) πολλοί δρόμοι. Έχει έκταση πέντε στρέμματα και σε συνδυασμό με τους όμορους χώρους άθλησης και εκπαίδευσης, καθώς και την εκκλησία δημιουργούν ένα σύνολο χώρων που φιλοξενεί σημαντικό αριθμό ανθρώπων και ποικίλες χρήσεις. Καλώ τους κατοίκους του Μελισσοχωρίου αλλά και τους επισκέπτες να σεβαστούν το έργο και να το διαφυλάξουν».

Το έργο προϋπολογισμού 730.000 Ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων Clld/Leader».

Με την κατασκευή του έργου διαμορφώθηκαν διαδρομές κατά μήκος της πλατείας, χώροι εκδηλώσεων με την κατασκευή υπερυψωμένης εξέδρας, χώροι στάσεως με καθίσματα, χώροι πρασίνου με την τοποθέτηση δένδρων και θάμνων. Επίσης κατασκευάστηκε δικτύου ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης.

Στα εγκαίνια της πλατεία παραβρέθηκαν η βουλευτής Ε. Λιακούλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Καλέτσιος, η Αντιπεριφερειάρχης Αν. Κομήτσα, οι Αντιδήμαρχοι Σ. Νταφόπουλος, Ε. Παπαγιαννούλης, Σ. Σωτηρίου, Τ. Τσινούλης και Αχ. Χατζούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχ. Βαρδακούλης, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Σ. Θεοχαρόπουλος, Κ, Κατσικάρης και Απ. Μαξιμιάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σ. Λαδοπούλου – Χατζητζομπάνη και Κ. Φιλιππούλης η Γ. Γ. του Δήμου Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και οι Πρόεδροι των Τ.Κ Μελισσοχωρίου, Γαλήνης και Ομορφοχωρίου Δ. Ροϊδούλης, Σ. Χονδροδήμος και Γ. Χατζόπουλος, Τοπικοί Σύμβουλοι Κοινοτήτων και κάτοικοι του Μελισσοχωρίου.