Ε. Λιακούλη: «O κάμπος με Perrier και Pelegrino δεν ποτίζεται…»

Σε δήλωση προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις παρόχων νερού, με έναν Οργανισμό ανά νομό, που δρομολογεί η κυβέρνηση, τονίζοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ όποτε υλοποιεί την οποιαδήποτε ‘’μεταρρύθμισή’’ της, πέντε χρόνια τώρα, αναγκάζει τους πολίτες να βάλουν το χέρι βαθύτερα στην τσέπη.

Τα παραδείγματα περισσεύουν:

-στην υγεία με τα επί πληρωμή ‘’απογευματινά χειρουργεία’’στα -υποτίθεται πλέον- δημόσια νοσοκομεία,

-στην παιδεία αναμένουμε να δούμε τα …πρωτοκλασάτα, ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια να έρθουν στη χώρα, αλλά προς το παρόν ‘’βολευόμαστε’’ με τα …ΙΕΚ που αναβαθμίστηκαν σε ‘’Πανεπιστήμια’’,

-στην πλήρως ‘’απελευθερωμένη’’ ενέργεια έχουμε τις δυσβάσταχτες τελικές χρεώσεις για τους καταναλωτές,

-στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η ‘’απελευθέρωση’’ έφερε μονοπώλια, μετατρέποντας μια απλή μετάβαση σε ελληνικό νησί να φαντάζει πολυτέλεια για ‘’Κροίσους’’, κ.ο.κ.

Αυτή τη φορά ‘’μεταρρυθμιστικός’’ στόχος της κυβέρνησης, οι τοπικές ΔΕΥΑ, μέσω του ‘’μεγαλεπήβολου’’ σχεδίου για τη συνένωσή τους σε επίπεδο νομού.

Το ‘’τυράκι’’, η φετινή λειψυδρία που ‘’γονάτισε’’ τους παραγωγούς της Θεσσαλίας, όπως και τους αγρότες των άλλων μεγάλων αγροτικών Περιφερειών της χώρας, η ‘’φάκα’’ ωστόσο -και όπως εύλογα προβλέπουν όλοι σχεδόν οι δήμαρχοι του ν. Λάρισας – είναι η αναπόφευκτη αύξηση των χρεώσεων του νερού.

Σε μια Θεσσαλία που τα καλοκαίρια αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα λειψυδρίας και όλες τις άλλες εποχές, κυριολεκτικά, ‘’πνίγεται’’, το κυβερνητικό προηγούμενο είναι εξαιρετικά φτωχών αποτελεσμάτων:

-Ο τελικός σχεδιασμός για τον Αχελώο ακόμη αγνοείται.

-Ο ΟΔΥΘ ΑΕ, στον οποίο δεν θα συμμετέχει ούτε καν ο Περιφερειάρχης, και ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικής αγοράς, βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ‘’πειραματισμού’’, αφού δεν έχει συσταθεί ακόμη!

-Σειρά αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων που θα ενίσχυαν τη θωράκιση της Θεσσαλίας απέναντι στη λειψυδρία, αλλά και τα πλημμυρικά φαινόμενα, απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς αιτιολογία.

-Αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε ολόκληρη την Περιφέρεια ανακοινώνονται και ξανα-ανακοινώνονται σε κάθε  επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία, μετά από κάθε κρίση, από τον Ιανό και έπειτα, χωρίς ωστόσο να προχωρούν.

Οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί και όλες συνηγορούν πως δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο, εκτός από την αύξηση των χρεώσεων του νερού, αφού όπως στελέχη και στρατευμένοι δημοσιογράφοι της ΝΔ έχουν κατά καιρούς πει, το νερό είναι ‘’απαράδεκτα φθηνό’’.

Μπορούν τα καλοπληρωμένα στελέχη και οι πολιτικοί ‘’φίλοι’’της κυβέρνησης αν θεωρούν πως το νερό ‘’είναι απαράδεκτα φθηνό’’ να πίνουν ακριβό εμφιαλωμένο νερό εισαγωγής, αφήνοντας τους πολίτες και τους παραγωγούς σε πιο ‘’φθηνές’’επιλογές, αρκεί να επιτρέψουν αυτές να υπάρχουν.

Γιατί -ως γνωστό- ο κάμπος με Perrier και Pelegrino δεν ποτίζεται…».