Μ. Χαρακόπουλος για Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων: Τώρα και με πιστοποίηση το μοναδικό brand name του Χαλβά Φαρσάλων

«Αναμφίβολα, το μείζον γεγονός της φετινής εορτής είναι η ολοκλήρωση του φακέλου, από πλευράς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την υποστήριξη του αιτήματος να γίνει πλέον ο χαλβάς Φαρσάλων ένα πιστοποιημένο προϊόν αντίστοιχο του Π.Ο.Π. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο ανέδειξα σθεναρά όλα τα προηγούμενα χρόνια, διατυπώνοντας το αίτημα και από το βήμα της γιορτής, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι η πιστοποίηση του χαλβά Φαρσάλων θα οδηγήσει στην αναβάθμιση αυτού του παραδοσιακού προϊόντος, που μετρά αιώνες παρασκευής, και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια και την προώθησή του στις αγορές». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Ιορδάνη Εσκίογλου με αφορμή την έναρξη της Γιορτής Χαλβά που διοργανώνει για 17η χρονιά ο Δήμος Φαρσάλων μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών–Ζαχαροπλαστών.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού εκφράζει τη λύπη του διότι λόγω της συμμετοχής του σε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό δεν μπορεί να είναι παρών στις εκδηλώσεις, συγχαίρει «τον Δήμο Φαρσάλων για τη συνέπεια την οποία επιδεικνύει στην ανάδειξη του προϊόντος αυτού που έχει συνδεθεί με την περιοχή μας, με την παράλληλη διοργάνωση εξαιρετικής ποιότητας πολιτιστικών εκδηλώσεων. Χωρίς υπερβολή, θεωρώ ότι αποτελείτε ένα ιδανικό πρότυπο για το πώς οι τοπικές κοινωνίες, σε αυτή την χαώδη εποχή της παγκοσμιοποίησης, αναδεικνύουν την παραδοσιακή ταυτότητα με έναν τρόπο δημιουργικό, σε συνδυασμό με την προβολή των προϊόντων που φέρουν ένα αναντικατάστατο και μοναδικό brand name. Είμαι βέβαιος ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες που θα βρεθούν με αυτήν την ευκαιρία στα Φάρσαλα».

Καταλήγοντας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εύχεται «κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας και εφέτος η προσέλευση του κόσμου να σπάσει κάθε ρεκόρ!».

Δείτε την παρέμβαση του Μαξίμου Χαρακόπουλου για την ανάγκη πιστοποίησης του χαλβά Φαρσάλων: http://www.maximos.gr/index.php/deltia-typou/item/4889-Μάξιμος%2520στη%2520γιορτή%2520χαλβά%2520Φαρσάλων-%2520%2522Χαλβά%2520ΠΟΠ%2520και%2520γιορτή%2520στην%2520πλατεία%2520Συντάγματος!%2522