Κόκκαλης στη σύσκεψη για τα φωτοβολταϊκά στη Θεσσαλία: Να σταματήσουμε το έγκλημα σε βάρος του πρωτογενούς τομέα

Κάλεσμα για συστράτευση ώστε να μπει ένα τέλος στο συντελούμενο «έγκλημα» με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε γη υψηλής παραγωγικότητας στη Θεσσαλία, σε βάρος του πρωτογενούς τομέα, ζήτησε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης ανέφερε τα εξής στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Ζήτησα τη συστράτευση και τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού μετώπου προκειμένου να προστατεύσουμε την γη υψηλής παραγωγικότητας για την Θεσσαλία. Δυστυχώς με ευθύνη και υπογραφή αυτής της κυβέρνησης, καταστρέφεται, χάνεται η γη υψηλής παραγωγικότητας με αποτέλεσμα αγρότες και κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να καλλιεργήσουν, να μη μπορούν να βοσκήσουν τα κοπάδια τους.

Ως πολιτεία, οφείλουμε να έχουμε μία ισορροπία στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Αυτό που συντελείται  στη Θεσσαλία, με διάσπαρτα 340.000 στρέμματα φωτοβολταϊκών είναι έγκλημα σε βάρος του αγροτικού τομέα και οφείλουμε να το σταματήσουμε”.