Άναψε η “Φλόγα της Αγάπης” στα Φάρσαλα

Από τα Φάρσαλα πέρασε χθες η φλόγα της αγάπης, εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων, συμμετέχοντας  στην 22η πανελλήνια λαμπαδηδρομία.

Μαθητές και αθλητές έτρεξαν συμβολικά μεταφέροντας την φλόγα από το Πολιτιστικό Κέντρο έως την Πλατεία Δημαρχείου κρατώντας τη δάδα της αγάπης και της εθελοντικής προσφοράς ψηλά και μεταφέροντας το μήνυμα της αιμοδοσίας παντού.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική προσφορά αίματος και φυσικά η προσέλκυση νέων και περισσότερων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών στην προσπάθειά τους να διαδοθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνουν κάθε χρόνο την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό την μεταλαμπάδευση του μηνύματος της προσφοράς αίματος, προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Για 22η συνεχή χρονιά η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα με σημείο τερματισμού την Σπάρτη στις 18 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Αμφικτιονία συλλόγων και φορέων Εθελοντών Αιμοδοσίας, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά, το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στην πλατεία δημαρχείου υποδέχτηκαν την φλόγα της Αγάπης παρουσία εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, ώστε να ανάψει η δάδα, δίνοντας το μήνυμα, του καθημερινού αγώνα για επάρκεια αίματος και ανοίγοντας κατά αυτόν τον τρόπο το τριήμερο των εκδηλώσεων της “17ης Γιορτής Χαλβά”.

Χαιρετισμό στην λαμπαδηδρομία παρέθεσαν, η πρόεδρος του Αιμοδοτικού κ. Σούλα Λούκουτου, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ.Μάκης Εσκίογλου και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Γκουντόπουλος, όπου αμφότεροι αναφέρθηκαν στην σημασία της συμμετοχής της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί πολίτες.