Ενημερωτική δράση του Παραρτήματος Ρομά για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ

Βασικός στόχος του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων είναι η καθολική στήριξη των Ρομά  και η κοινωνική τους ένταξη. Πολύ σημαντικός προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης και του επαγγελματικού προσανατολισμού του πληθυσμού.

Τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση ώστε γονείς και παιδιά που φοιτούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση να γνωρίσουν τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ που λειτουργούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι νέοι 15 έως 29 ετών μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν την ειδικότητα της αρεσκείας τους και να σπουδάσουν στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Το σύστημα της Μαθητείας συνδυάζει την θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή, με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για τις ειδικότητες και για τις παροχές των Σχολών κατά τη διάρκεια της φοίτησης.

Μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και την  αποφοίτηση από τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, οι νέοι αποκτούν γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία με αποτέλεσμα τα ποσοστά απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας να είναι υψηλά.