Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη από τους «87» – Μαζί και ο Πολάκης που δηλώνει υποψήφιος για την προεδρία

Οι «87» κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή – Στηρίζει ο Παύλος Πολάκης, ζητά εκλογές και δηλώνει υποψήφιος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμέσως μετά την ομιλία Κασσελάκη, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάλεσε τους επικριτές του να καταθέσουν πρόταση μορφής εναντίον του, τελικά αυτό έγινε πράξη.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε από τον Γιάννη Μπουλέκο, εκ μέρους των «87» της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση συνοδεύεται από 100 υπογραφές.

Λίγο αργότερα, στο βήμα ανέβηκε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας. Εν συνεχεία δήλωσε υποψηφιότητα για την προεδρία και ζήτησε παραίτηση Κασσελάκη και εκλογές από τη βάση. Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι στηρίζει την πρόταση μομφής της Ομάδας των 87.

Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη από την Ομάδα των 87

Νωρίτερα, 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στους «87», σε κείμενο που κατέθεσαν, ανέφεραν πως «ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Τόνιζαν επίσης πως: «Είναι ιστορικό μας καθήκον να ανακοπεί αυτή η καθοδική πορεία. Το οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό και στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο από την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, το σοσιαλιστικό χώρο, την οικολογία, το προοδευτικό κέντρο. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και στους αγώνες που δώσαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από ένα μικρό κόμμα, κυβέρνηση του τόπου και αξιωματική αντιπολίτευση. Να μην αφήσουμε να γκρεμιστεί σε λίγους μήνες ό,τι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με κόπο».

Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση  μομφής χρειάζεται το 50%+1 του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή 151 ψήφους.

Εκτιμάται ότι εκτός από τις 100 υπογραφές -άρα και ψήφους- που συγκεντρώνει η πρόταση μομφής της Ομάδας των 87, ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζεται από περίπου 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που αναμένεται να συνταχθούν με την Ομάδα των 87.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, οι επόμενες ώρες θα είναι «θερμές» στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς τα στρατόπεδα θα καταμετρούν δυνάμεις.

Πηγή: athensvoice.gr