Πήλιο: Δασεργάτες “κεραυνοβολήθηκαν” από ρεύμα που χτύπησε τον γερανό τους

Σε εφιάλτη εξελίχτηκε η χθεσινή μέρα για δύο δασεργάτες, όταν ο γερανός φορτηγού στο οποίο επέβαιναν ακούμπησε καλώδιο της ΔΕΗ και «κεραυνοβολήθηκαν» από το ρεύμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Το συμβάν έγινε στον δρόμο Ζαγορά- Ανήλιο. Οι δύο δασεργάτες είχαν κυριολεκτικά άγιο, αφού σώθηκαν από θαύμα. Πρόκειται για έναν 21χρονο και έναν 40χρονο, οι οποίοι τραυματισμένοι από το «χτύπημα» του ρεύματος μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς- Μουρεσίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου. Τέθηκαν αμέσως σε παρακολούθηση και ευτυχώς το ρεύμα που διαπέρασε στον οργανισμό τους, δεν προκάλεσε σοβαρά τραύματα. Ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν για ορισμένες ώρες προληπτικά στο Νοσοκομείο. Παρέμειναν υπό στενή παρακολούθηση από τους καρδιολόγους για περισσότερο από τέσσερις ώρες και αναμενόταν να πάρουν εξιτήριο μέχρι το βράδυ. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν είναι υπό διερεύνηση, ενώ ενημερώθηκε σχετικά το Α.Τ. Ζαγοράς που θα κάνει και τη σχετική έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος, που παραλίγο να εξελιχτεί σε τραγωδία.

Κόκκινος συναγερμός

Οι δύο δασεργάτες μετέβησαν στην περιοχή για να απομακρύνουν έναν κορμό δέντρου. Επέβαιναν σε φορτηγό που διαθέτει γερανό. Ο 21χρονος στη θέση του οδηγού και ο 40χρονος συνεπιβάτης. Ο γερανός κάποια στιγμή ακούμπησε σε καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ και το ρεύμα τους «χτύπησε». Έχασαν αμέσως τις αισθήσεις τους.

Επικράτησε πανικός. Ειδοποιήθηκε αμέσως ο ΔΕΔΔΗΕ. Ευτυχώς λόγω της αυτοματοποίησης του δικτύου εντοπίστηκε αμέσως τι έχει συμβεί και έτσι συνεργείο έσπευσε στο σημείο και διέκοψε το ρεύμα, ώστε να γίνει η μεταφορά των δύο τραυματιών με ασφάλεια.

Ο 21χρονος- σύμφωνα με πληροφορίες- έχει μώλωπες στα άκρα που προκλήθηκαν κυρίως από το πέσιμό του στο οδόστρωμα μετά το χτύπημα από το ρεύμα.

Ζωτικά όργανα από την τάση του ρεύματος δεν επηρεάστηκαν, είπαν οι γιατροί που τον εξέτασαν.

Το χτύπημα που δέχτηκε ο 40χρονος από το ρεύμα ήταν μεγαλύτερο, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση οι εξετάσεις έδειξαν πως δεν υπάρχει επιβάρυνση των ζωτικών οργάνων.

Άνθρωποι που έσπευσαν αμέσως κοντά τους, σε χρόνο ρεκόρ, τους μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Με εντολή γιατρού από τη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας του Πηλίου ακολούθησε η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Αχιλλοπούλειο, είχε σημάνει ήδη συναγερμός, καθώς υπήρξε ενημέρωση για το σοβαρό περιστατικό και όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, τέθηκαν σε αυξημένο συναγερμό.

Αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ακολούθησε ανακούφιση. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως το «χτύπημα» δεν είχε επιφέρει ανήκεστες βλάβες κι έτσι αποφασίστηκε η παρακολούθησή τους στη βραχεία μονάδα του Νοσοκομείου για κάποιες ώρες, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο υποτροπής.