Ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση των Θεσσαλών αγροτών συνεχίζεται

Οι αγρότες στη Θεσσαλία, ανησυχούν μεταξύ άλλων, για τις αποζημιώσεις των εκτάσεων  που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν λόγω φερτών υλικών, ιζήματος κλπ.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που εξ αρχής είχε αναδείξει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όλα τα προβλήματα που δημιούργησε ο Daniel, έχει καταθέσει σχετική ερώτηση, στην οποία ο υφυπουργός κ. Σταμενίτης απάντησε ότι «αρμόδιο να απαντήσει για τα θέματα που το αφορούν, είναι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προς το οποίο διαβιβάζονται ηλεκτρονικά η Ερώτηση 4404/18- 4-2024 με το παρόν έγγραφο», ενώ στη συνέχεια το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης απαντούσε ότι «τα θέματα που τίθενται στην Ερώτηση δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του και Πολιτικής Προστασίας».

Ταυτόχρονα, ο έτερος υφυπουργός κ. Κέλλας σε πρόσφατη συνέντευξη, δήλωνε ότι “Για αγροτικές εκτάσεις που δεν δύνανται να καλλιεργηθούν είτε λόγω πλημμύρας, είτε λόγω “φερτών υλικών” και δεν έχουν αποζημιωθεί, έχει επιληφθεί η υπηρεσία του Υπουργείου και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις, ώστε να προχωρήσουμε στην ανάλογη στήριξη των παραγωγών».

Είναι προφανές από τις απαντήσεις ότι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξακολουθεί να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Ένα χρόνο μετά τον Daniel τα προβλήματα παραμένουν ανοιχτά και οι αγρότες της Θεσσαλίας παραμένουν αβοήθητοι, ενώ η κυβέρνηση αδιαφορώντας ως συνήθως, κρύβεται πίσω από κενές υποσχέσεις και προσπάθειες επικοινωνιακής και μόνο διαχείρισης των προβλημάτων.