Ο Δημήτρης Κουρέτας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Αχιλλέα Μπέου για εξύβριση, δυσφήμιση και απειλές

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ μήνυση κατέθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας εναντίον του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, για άθλιους χαρακτηρισμούς και εις βάρος του απειλές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης προσέφυγε στο οχυρό των δημοκρατικών θεσμών, μετά από συνέντευξη τύπου του κ. Μπέου, ο οποίος κατηγορείται από τον κ. Κουρέτα για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και μάλιστα δημόσια, της εξύβρισης και μάλιστα δημόσια, της απειλής εις βάρος του αλλά και της διέγερσης σε διάπραξη βιαιοπραγίας, καθώς ζήτησε από επαγγελματίες να μαυρίσουν στο ξύλο τους υπαλλήλους του ΟΛΒ γιατί απέστειλαν «μπιλιετάκια» πληρωμής οφειλών τραπεζοκαθισμάτων.

Ο Περιφερειάρχης ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς ο Αχιλλέας Μπέος τον αποκάλεσε δημόσια πολιτικό απατεώνα που εξαπατά τους πολίτες, νεκροθάφτη ψαριών και αναφέρθηκε με άθλια σεξιστικά σχόλια εις βάρος του.

«Δεν σου έχουν πει ρε οι συνεργάτες σου δίπλα, πως ούτως ή άλλως λεφτά άλλα διαχειρίζεσαι, ότι όταν ανοίγεις το στόμα ή θα χασμουρηθείς ή μαλακία θα πεις. Γι’ αυτό μίλα πιο λίγο καλύτερα και δούλεψε πιο πολύ. Αυτό έχει ανάγκη ο Βόλος και η Θεσσαλία. Άντε νούμερο», είναι μερικές μόνο από τις “ήπιες” εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν εις βάρος του κ. Κουρέτα από τον κ. Μπέο.

Κατά δήλωσή του επιτέθηκε στον περιφερειάρχη για το θάψιμο των ψαριών στην κοίτη του ποταμού Ξηριά και ο κ. Κουρέτας τονίζει πως όλα είναι ψέματα γιατί στον Ξηριά έγινε περισυλλογή νεκρών ψαριών και παράδοση για καύση.

Ο κ. Κουρέτας τονίζει πως προσφεύγει στην δικαιοσύνη και δεν θα επιστρέψει στον κ. Μπέο να τον δυσφημεί ως απατεώνα που παραπλανά τους πολίτες και τον κατηγορεί για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, και μάλιστα δημόσια.

Τον μηνύει για προσβολή της προσωπικότητάς του, της αξιοπρέπειά του, της τιμής και της υπόληψής του, και μάλιστα με τρόπο εξόχως σεξιστικό, για το αδίκημα της εξύβρισης και μάλιστα δημόσια, αλλά και για απειλή.

Ο δήμαρχος Βόλου, όπως είναι γνωστό, “ενημέρωσε” τον περιφερειάρχη ότι «όποιος κάνει κόντρα μαζί του αυτοκτονεί».

Πηγή: gegonota.news