Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Θανάση Νασιακόπουλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Δήμαρχος Κιλελέρ: με συντονισμένες ενέργειες, αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στο γραφείο του  ο Δήμαρχος Κιλελέρ  Θανάσης Νασιακόπουλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – Φράγματα, Υποδομές και Έργα Υδρονομίας» που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κιλελέρ στη Νίκαια.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του και στο πρόσωπό του καλωσόρισε το κυβερνητικό κλιμάκιο, τους βουλευτές και όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. 

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης ο Θανάσης Νασιακόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος Κιλελέρ λόγω της λίμνης Κάρλας και των υπερχειλισμένων χειμάρρων της περιοχής από τις θεομηνίες  του προηγούμενου Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά τόνισε  «ότι χάρη στην άριστη συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Τοπικές Κοινότητες  καταφέραμε με συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων και ειδικότερα εκείνο που αφορούσε στα καλλιεργήσιμα στρέμματα».  Επίσης εξέφρασε  την πεποίθηση του  ότι με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ρεμάτων και των χειμάρρων της περιοχής που θα ξεκινήσει σύντομα θα αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές όπως αυτές που προκάλεσαν οι Elias και Daniel.

Ο Πρωθυπουργός  με τη σειρά του ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα έργα και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για τη θωράκιση της Θεσσαλίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και για τα έργα που σχετίζονται με  τη διαχείριση των υδάτων. Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στο σύνολο των έργων που αφορούν στα φράγματα, στα έργα ορεινής υδρονομίας, αλλά και στα αρδευτικά δίκτυα τα οποία  θα βοηθήσουν να περιοριστεί αρχικά στο ελάχιστο η σπατάλη του νερού, να μην εμφανιστούν φαινόμενα λειψυδρίας  και να θωρακιστεί η  Θεσσαλία από πιθανά έντονα φαινόμενα εξ αιτίας της κλιματικής κρίσης.