Κέλλας: Η δημιουργία νέων προοπτικών για τη Θεσσαλία και τους πολίτες της, απόλυτη προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας, στην περιοδεία του, στη Θεσσαλία, με κλιμάκιο Υπουργών και Υφυπουργών.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, τη Φαρκαδόνα, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της περιοχής, τη Μεταμόρφωση, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας Παλαμά και το νεόδμητο Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε στο Δημαρχείο Κιλελέρ το Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, με έμφαση τα φράγματα, τις υποδομές και τα έργα υδρονομίας, συνεπικουρούμενος από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταικούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γκίκα Χαρδούβελη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ολλανδικής εταιρείας HVA Μίλτο Γκουζούρη, υπό τον συντονισμό του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε:

«Η περιοδεία του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές, αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πληγέντων, με στόχευση την ανάπτυξη νέων προοπτικών για την περιοχή, όχι μόνο με την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά κυρίως με την δημιουργία νέων ευκαιριών για τους πολίτες της Θεσσαλίας. Σε αυτή την προσπάθεια, η συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς είναι καθοριστική. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη Θεσσαλία, όχι μόνο για να επουλώσουμε τις πληγές της, αλλά και για να την οδηγήσουμε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη για τις νέες δυνατότητες του γραφείου, το οποίο μετεγκαταστάθηκε σε νέο, σύγχρονο κτήριο και έχει αναβαθμιστεί πλήρως, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Ο Χρήστος Κέλλας ανέφερε σχετικά: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, καθώς εγκαινιάζεται το νέο Κτηματολογικό Γραφείο, ένα έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το νέο γραφείο θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των ακινήτων και θα προσφέρει στους πολίτες της περιοχής σύγχρονες υπηρεσίες, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και επιταχύνοντας τις διαδικασίες».