Η διαφορά μεταξύ λευκών και καφέ αυγών – Ποια είναι καλύτερα

Εκτός από τη διαφορά στο χρώμα του φτερώματος, υπάρχει και διαφορά που σχετίζεται με την ηλικία των κότας. Έτσι, οι νεαρές κότες παράγουν λευκά αυγά ή καφέ αυγά με παχύτερο κέλυφος, ενώ οι μεγαλύτερες κότες παράγουν αυγά με ελαφρώς λεπτότερο κέλυφος. Μια άλλη αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των κύριων τύπων αυγών θα ήταν τα μεγέθη. Με αυτή την έννοια μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι τα καφέ αυγά είναι μεγαλύτερα από τα λευκά.

Αυτή η διαφορά στην εμφάνιση οδηγεί και στη διακύμανση των τιμών. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι τα καστανά αυγά είναι ακόμη πιο υγιεινά, καθώς είναι μεγαλύτερα και ακριβότερα. Οι διατροφικές αξίες μεταξύ τους είναι αρκετά παρόμοιες, σημειώνει το Mentalfloss.com. Επιπλέον, το κόστος είναι υψηλότερο επειδή τα κοτόπουλα με σκούρο φτέρωμα χρειάζονται περισσότερη τροφή.

Είναι προφανές ότι οι κότες που απολαμβάνουν τον χώρο και την ελευθερία είναι πιο χαρούμενες και στο τέλος μπορούν να φτιάξουν και αυγά που βρίσκουμε πιο νόστιμα. Έτσι, η γεύση του κρέατος είναι επίσης πιο νόστιμη στην περίπτωση των κοτόπουλων ελευθέρας βοσκής, που τρέφονται φυσικά, με σιτάρι ή καλαμπόκι.

Ακόμα κι αν δεν έχετε πρόσβαση σε κρέας κοτόπουλου και χωριάτικα αυγά, προσπαθήστε να αποφεύγετε όσο μπορείτε τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπαθήστε να διαβάσετε την ετικέτα των προϊόντων που θέλετε να αγοράσετε. Στη συσκευασία διευκρινίζεται τι τρέφονταν τα κοτόπουλα από τα οποία προέρχονται τα αυγά.

Αν, για παράδειγμα, αναφέρεται μόνο «δημητριακά», είναι ελλιπείς πληροφορίες. Πρέπει να ξέρετε τι είδους δημητριακά είναι, γιατί πολλά από αυτά μπορούν να τροποποιηθούν γενετικά.

Τα οφέλη της κατανάλωσης αυγών

Τα αυγά είναι από τις κορυφαίες υπερτροφές. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες πρωτεϊνών, λιπιδίων, αμινοξέων και βιταμινών. Οι περισσότερες δίαιτες, είτε αυστηρές είτε επιτρεπτές, έχουν τα αυγά στη λίστα με τις προτεινόμενες τροφές. Αυτό το προϊόν είναι τόσο ωφέλιμο για τον οργανισμό, βοηθά στη βελτίωση της όρασης, σας βοηθά να συγκεντρωθείτε πιο εύκολα, παρέχει περισσότερη ενέργεια.

Επιπλέον, τα αυγά είναι ένα πολύ ευέλικτο συστατικό στην κουζίνα. Ο καθένας μπορεί να μαγειρέψει μερικά βραστά αυγά, αυγά ποσέ ή ομελέτα. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση τεσσάρων ή πέντε αυγών σε μια εβδομάδα. Διαφορετικά, τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα μπορεί να υποφέρουν. Φροντίστε να τα διατηρείτε στο ψυγείο, σε ευνοϊκές συνθήκες και να τα καταναλώνετε το συντομότερο δυνατό. Είναι ευπαθή προϊόντα, που αλλάζουν πολύ εύκολα.

Πηγή: kipos.firenews.video