Μ. Χαρακόπουλος στην 143η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός με την Τουρκία

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός με την Τουρκία

«Η απελευθέρωση της Λάρισας και η ένωση της Θεσσαλίας το 1881 με την ελεύθερη τότε Ελλάδα, αποτέλεσε έναν μείζονα ιστορικό σταθμό στον αγώνα του ελληνισμού για την εθνική του ολοκλήρωση. Η Θεσσαλία με τον πληθυσμό και τα πλούσια εδάφη της προσέφερε στο ελληνικό κράτος μια νέα δυναμική, που του επέτρεψε, όταν και πάλι υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία από την πολιτική ηγεσία, να επεκτείνει την επικράτειά του, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν ένα μεγάλο τμήμα του αλύτρωτου ελληνισμού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ελευθέρου βίου της η Θεσσαλία εξακολούθησε να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική ζωή της χώρας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την δοξολογία για την 143η επέτειο από την απελευθέρωση της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό.

Η Θεσσαλία θα σταθεί και πάλι στα πόδια της

Ο Θεσσαλός πολιτικός πρόσθεσε ότι «σήμερα, λόγω μιας αρνητικής συγκυρίας, που οφείλεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και άλλων αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών, η Θεσσαλία αγωνίζεται να ξεπεράσει μια σοβαρή κρίση και να σταθεί πάλι στα πόδια της. Είναι βέβαιο ότι, εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη αρωγή, ο κάμπος, που συνιστά και την καρδιά της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, θα μπορέσει όχι μόνον να αναγεννηθεί αλλά και να αποτελέσει την ατμομηχανή της οικονομίας μας».

Αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «όπως όλοι διαπιστώνουμε, η απειλή εναντίον του ελληνισμού δεν έχει εκλείψει. Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας, όπως αποκαλύπτουν και οι πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της, επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την κυριαρχία της Ελλάδας. Αν και η χώρα μας ορθώς προβάλλει πάντοτε την ανάγκη της τήρησης των αρχών καλής γειτονίας, των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής συνύπαρξης, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, χρέος μας είναι η συγκρότηση ισχυρών συμμαχιών και κυρίως η αναβάθμιση των ενόπλων μας δυνάμεων, που αποτελούν, τελικώς, την ασφαλέστερη εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας».