Κόκκαλης στην Γιορτή Μήλου Αγιάς: «Κάθε φέτος και χειρότερα για τους αγρότες»

«Κάθε φέτος και χειρότερα για τους αγρότες στη χώρα μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας την έναρξη της Γιορτής Μήλου στην Αγιά, το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: Δυστυχώς οι εξελίξεις και οι συνθήκες δείχνουν πως πάμε στο κάθε φέτος και χειρότερα για τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας. Η Αγιά, μία τόσο δυναμική περιοχή, με μεγάλο παραγωγικό εύρος, βιώνει την αδικία στο πετσί της, καθώς γειτονικοί νομοί – όπως η Μαγνησία – έχουν ήδη αποζημιωθεί για τις καταστροφές από τον «Daniel». Την ίδια ώρα όμως, οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς παραμένουν εκτός, ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι καστανοπαραγωγοί της περιοχής.

Τα ψέματα τελείωσαν για την κυβέρνηση. Επιβάλλεται, είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας να χαραχθεί και να υλοποιηθεί μία εθνική αγροτική πολιτική με στήριξη των Συνεταιρισμών, με κίνητρα για παραγωγή και όχι για εγκατάλειψη και με ξεκάθαρη πυξίδα για του που πρέπει να πάμε τις επόμενες δεκαετίες» κατέληξε.