Βόλος – Νεκρά ψάρια: Κραυγή αγωνίας από τους αλιείς

«Καταστρέφεται η πόλη μας. Να βάλουν όλοι πλάτη. Να βοηθήσουν όλοι». Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου Μαγνησίας Παναγιώτης Περάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες συγκεντρώθηκαν αρκετοί τόνοι νεκρών ψαριών από τους επτά αλιείς που βγήκαν με τα καΐκια τους κι όπως δήλωσε κι ο πρόεδρος «Ξεκινήσαμε και συλλέγαμε ψάρια. Είναι τεράστιος ο όγκος των ψαριών. Είμαστε ήδη ένα χρόνο κατεστραμμένοι. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, αλλά πρέπει να «σηκώσουμε όλοι τα μανίκια» και να βοηθήσουμε. Δεν είναι καιρός για κανάλια από τους τοπικούς και πολιτικούς ηγέτες. Καλά και τα λαμπάκια, αλλά χρειάζεται όλοι να συνδράμουμε».

Ο ίδιος εμφανώς απογοητευμένος από την όλη κατάσταση κάλεσε όλο τον κόσμο να «βάλει πλάτη» κι όπως είπε «Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα καταστρεφόμαστε. Σε δύο μήνες δε θα έχουμε να φάμε. Δεν ξέρω αν κάποιοι σκέφτομαι κομματικά αλλά πρέπει όλοι να συμβάλλουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλιείς ψαρεύουν εκτός του Παγασητικού, σε Μηλίνα, Τρίκερι, Αλόννησο και πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί κι αντιμετωπίζουν οι αλιείς. «Η πολιτεία και η Περιφέρεια να ενσκήψει πάνω μας. Εμείς τους δώσαμε χείρα βοηθείας. Είναι λογικό όταν θα βγει ένα καΐκι να πληρωθεί για τα πετρέλαια και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει. Κάναμε εμετούς σήμερα μετά την περισυλλογή. Με απόχες και με τα χέρια μας συλλέγαμε τα ψάρια. Να κινητοποιηθεί ο ΟΛΒ και να κάνει αυτό που πρέπει. Λέει ότι δεν έχει άτομα. Να βρει και να κινητοποιηθεί», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι αλιείς σήμερα αναμένεται από νωρίς το πρωί να βγουν πάλι με τα καΐκια τους για την περισυλλογή των ψαριών, ενώ μπορούν να κάνουν δουλειά περίπου μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, καθώς μετά «πιάνει» μπουκαδούρα και δεν μπορούν. Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι θα χρειαστεί μια βδομάδα – 10 ημέρες για να καθαρίσει η θάλασσα από τα ψάρια και κάλεσε όλο τον κόσμο να συνδράμει. «400 καΐκια καταστρεφόμαστε 100%. Πως θα ζήσουμε τις οικογένειές μας τον χειμώνα; Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις αλλά πρέπει όλοι να συνδράμουμε όπως κάνουμε κι εμείς από την πρώτη στιγμή. Τι κόσμο θα αφήσουμε στα παιδιά μας;».

Πηγή: e-thessalia.gr