Στη Λάρισα αύριο Ελλάδα – Γεωργία για τα προκριματικά του EuroVolley 2026

Στο επίκεντρο του ελληνικού βόλεϊ βρίσκεται για άλλη μία φορά η Λάρισα, ενόψει της αυριανής (29/8 20:30) αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας ανδρών με τη Γεωργία στο κλειστό της Νεάπολης για την 3η αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου του EuroVolley 2026, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια των διεθνών για την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικότερα: 

Δημήτρης Κουρέτας (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): Η Λάρισα φαίνεται ότι φέρνει γούρι στην Εθνική ομάδα. Αύριο διεξάγεται ένας σημαντικός αγώνας και καλώ τον κόσμο να γεμίσει το ΕΑΚ της Νεάπολης και να δώσει ώθηση στους διεθνείς μας για τη νίκη που θα φέρει την ομάδα μας πιο κοντά στον στόχο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντα στον αθλητισμό και ειδικά στα σπορ που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Το αποδείξαμε και τον περασμένο Μάρτιο, στη διοργάνωση του φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας, για το οποίο δεχθήκαμε τα εύσημα της Ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι αύριο θα είναι μία καλή μέρα για το ελληνικό βόλεϊ και τη Λάρισα. Καλώ τον φίλαθλο κόσμο της Θεσσαλίας να δώσει το ηθικό πλεονέκτημα στην Εθνική μας ομάδα, συμβάλοντας στην κατάκτηση μιας σημαντικής νίκης.

Ηρακλής Γερογιώκας (αντιδήμαρχος Λαρισαίων): Εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΕΟΠΕ για την αγαστή συνεργασία. Αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχουν συνέργειες και καλή διάθεση, τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά. Για δεύτερη φορά, μετά το φάιναλ φορ του κυπέλλου, το βόλει έρχεται να δώσει μία ευχάριστη νότα στη δύσκολη καθημερινότητα. Καλώ τον κόσμο να στηρίξει την Εθνική ομάδα να πραγματοποιήσει ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη της πρόκρισης στην τελική φάση του EuroVolley 2026.

Αστέριος Πατσιαούρας (εκπρόσωπος ΕΟΠΕ): Δεδομένου ότι το βόλεϊ είναι ένα ομαδικό άθλημα, θέλω να ειχαριστήσω εκ μέρους της Ομοσπονδίας την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για τη φιλοξενία της Εθνικής ομάδας και την αγαστή συνεργασία μας. Το βόλεϊ χρειάζεται τη συνέργασία όλων και στη Λάρισα την έχουμε. Ως Ομοσπονδία, νιώθουμε ευτυχείς για τη φιλοξενία που τυγχάνουμε. Καλώ τον κόσμο να βοηθήσει αύριο τις προσπάθειες των παικτών μας.

Κώστας Χριστοφιδέλης (ομοσπονδιακός τεχνικός): Η Λάρισα είναι πάντοτε μία φιλόξενη πόλη για το βόλεϊ. Το έζησα ως αθλητής, το ζω πλέον ως προπονητής. Όπως δίνεται μάχες ως Περιφέρεια, και σας συγχαίρω γι’ αυτό, έτσι δίνουμε και εμείς. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στη μέση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από τα μέσα του Ιουλίου. Την προηγούμενη Κυριακή κάναμε μία σημαντική νίκη στα Σκόπια σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη και αύριο, συνδυάζοντάς την και μία καλή εμφάνιση και απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει τις προσπάθειες των παιδιών.

Θανάσης Πρωτοψάλτης (αρχηγός Εθνικής ομάδας): Εκ μέρους των παικτών, ευχαριστώ τη Λάρισα για τη φιλοξενία. Είναι αν όχι η καλύτερη, μία από τις καλύτερες προετοιμασίες που έχουμε κάνει. Φάνηκε κι από το φάιναλ φορ του κυπέλλου, ότι η Λάρισα δεν αφήνει επιλογή στην Ομοσπονδία να μην την επιλέξει για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Μακάρι να συνεχίσουμε αύριο όπως αρχίσαμε και να καταφέρουμε να προκριθούμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


Σωτήρης Σουλούκος (αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας): Η πόλη του βόλεϊ έχει δώσει δείγματα ότι αγαπάει το άθλημα. Το απέδειξε και τον Μάρτιο με τη διοργάνωση του φάιναλ φορ, θα το αποδείξει και αύριο. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, είμαστε ικανοποιήμενοι όταν ακούμε αθλητές και Ομοσπονδία να μας ευχαριστούν και να μιλούν με κολακευτικά λόγια για τη φιλοξενία. Καλούμε τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους να δώσουν το παρών.

Χρήστος Μαϊμουλιώτης (πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας): Θέλω να ευχαριστησω το προσωπικό του ΕΑΚ Λάρισας για τις προσπάθειες που καταβάλει για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία της Εθνικής ομάδας τον τελευταίο μήνα. Είναι τιμητικό να μιλούν οι αθλητές για τη φιλοξενία και τις συνθήκες που συναντούν στη Λάρισα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα, η οποία θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στη Λάρισα.