Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τη φριτέζα αέρος (Air fryer) – (Βίντεο)

Μπορεί η φριτέζα αέρος air fryer να είναι ένα μαγειρικό εργαλείο που έχει «λύσει» τα χέρια σε πολλούς από εμάς, όμως η αφαίρεση των λιπών και των υπολειμμάτων από τις τροφές μετά τη χρήση της, φαντάζει εφιάλτης.

Μετά τα viral βίντεο για τον καθαρισμό των τάπερ, το TikTok, για ακόμη μία φορά, παρέχει πληθώρα βίντεο με συμβουλές και κόλπα για το πώς να καθαρίσουμε με ευκολία το καλάθι της φριτέζας αέρος, με μόνο ένα υλικό! Πάμε να δούμε, λοιπόν, βήμα-βήμα πώς θα κάνουμε το πλύσιμό του «παιχνιδάκι».

Τα βήματα

Πρώτα, επιλέγουμε ένα δισκίο πλυντηρίου πιάτων, καθώς έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει πολλά πιάτα με δύσκολους λεκέδες και επίμονα λίπη, ταυτόχρονα. Έπειτα, συνεχίζουμε προσθέτοντας βραστό νερό: τα βίντεο στο TikTok συνιστούν να γεμίσει το καλάθι της φριτέζας ακριβώς πάνω από τη μέση. Τέλος, περιμένουμε για 15 λεπτά την ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων να κάνει τα μαγικά της.

Η δημιουργός

Μια νεαρή μητέρα και influencer, η Nicole, η οποία έχει περισσότερους πολλούς ακόλουθους στην εφαρμογή και πολλά likes, μοιράστηκε με το κοινό της την απόπειρα του καθαρισμού της φριτέζας με μία μόνο ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων.

Στο βίντεό της προτείνει να γεμίσουμε το συρτάρι της φριτέζας με νερό και να πετάξουμε το δισκίο μέσα, πριν το τοποθετήσουμε ξανά στη συσκευή και γυρίσουμε τη φριτέζα αέρα στους 370C για μερικά λεπτά.

Τι να προσέξουμε

Για την καλύτερη δυνατή επίδοση  το νερό θα πρέπει να είναι σε υψηλή θερμοκρασία, έτσι ώστε να μαλακώσουν τα λίπη και οι επίμονοι λεκέδες, αλλά και να δραστηριοποιηθεί σωστά η ταμπλέτα πλυντηρίου. Καλό θα ήταν, επίσης, να συμβουλευτούμε τις οδηγίες χρήσης της φριτέζας αέρος, προτού το δοκιμάσουμε, καθώς η κάθε φριτέζα διαφέρει ανάλογα την εταιρεία κατασκευής και συνεπώς την ποιότητα και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί.

Δείτε το βίντεο

 

@cleaningwithgabie Credit @Sparkle with Grace 💙 Love it!!@Sparkle with Grace #cleaninghacks #deepclean #cleantok #cleaningairfryer #howtoclean #airfryer #cleaningasmr #asmr #cleaningwithgabie #CapCut ♬ original sound – Gabie Vigneault

Πηγές: www.express.co.ukwww.thekitchn.com