Καπετάνος: «Δυνατότητα απόσπασης εκπαιδευτικού κατά προτεραιότητα λόγω μονογονεϊκής οικογένειας»

Ερώτηση με αρ. πρωτ. 6316, κατέθεσε στη Βουλή, με την κοινοβουλευτική διαδικασία προς τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, με θέμα τη δυνατότητα απόσπασης των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα, λόγω μονογονεϊκής οικογένειας, ο βουλευτής του νομού Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος.

«Πολλοί εκπαιδευτικοί ανήκουν στην κατηγορία των μονογονεϊκών οικογενειών και βρίσκονται για εργασία σε πολύ μακρινούς νομούς σε σχέση με τον τόπο καταγωγής τους.

Μια κατηγορία ειδικής προστασίας και φροντίδας με αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες του μονογονέα λόγω της αποκλειστικής ευθύνης ανατροφής των τέκνων.

Ο μονογονέας εκ των πραγμάτων καλείται να αναλάβει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των πρακτικών, οικονομικών και μορφωτικών αναγκών των παιδιών.

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι η έλλειψη διαμοιρασμού ευθυνών και ο διπλός ρόλος που καλείται να παίξει ο μονογονέας όταν χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις ή να αντιμετωπιστούν διάφορα θέματα».

Αυτά επεσήμανε ο Χρήστος Καπετάνος στη σχετική ερώτηση που απηύθυνε, προς τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, με το ερώτημα, αν υπάρχει πρόθεση να προστεθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων.